Putkipostin käyttö iltaisin ja öisin.

Päivystysaikaan (iltaisin ja öisin) otettavia bakteeriviljelynäytteitä, jotka otetaan bakteerikuljetusputkeen, ei tarvitse lähettää laboratorioon heti putkipostitse. Tikut voi hyvin säilyttää viileässä (jääkaapissa) seuraavaan aamuun ja lähettää ne vasta aamulla, klo. 7 jälkeen, mikrobiologian laboratorioon B2 (putkipostiosoite: 08). Näytteet viljellään vain päiväaikaan. Tikkunäytteet voi toki myös viedä suoraan laboratorioon (B3, kylmätiskiin näytteiden vastaanotossa). Putkiposti on iltaisin ja öisin tarkoitettu kiireellisiä tutkimuksia varten. Jatkuva ei kiireellisten näytteiden lähettäminen putkipostitse päivystysaikaan aiheuttaa laboratorion henkilökunnalle ylimääräistä työtä.

Veriviljelypullot saa lähettää putkipostilla heti ja samasta potilaasta otetut veriviljelyt voi kaikki lähettää samalla kerralla.  Muistathan pakata kunnolla (styrox-laatikkoihin) kun lähetät näytteitä putkipostissa!

 

Näytemateriaalin tilaus

Mikrobiologisten näytteiden näytteenottovälineet voi edelleen hakea B3 tarvikejakelusta (esim. portagerm-ampullit, veriviljelypullot, klamydiaputket, Fecalswab-putket klostriiditutkimusta varten, ohuet oranssikorkkiset bakteerikuljetustikut).  Vain punakorkkiset bakteerikuljetustikut (M40, ref 408C), uloste- ja ysköspurkit osastot tilaavat itse keskusvarastosta.

 

Ota tarvittaessa yhteys laboratorioon!

Ann-Christine Grönroos

Osastonhoitaja

Kliininen laboratorio, mikrobiologia

Puh: 213 2841  laboratorioon  213 2842

ann-christine.gronroos@vshp.fi

 

Jakelu:

VKS intranet

22.10.2015 Klinisk kemi