Laboratoriokuljetukset to-pe 17-18.09.2015 liittyen perjantain mielenilmaukseen.

Lento-ja bussikuljetuksia ei käytetä, koska ne vaikeutuvat huomattavasti.

Postin palveluista työntekijäjärjestöt rajaavat mielenilmauksen ulkopuolelle SPR:n verilähetykset. Mielenilmauksen johdosta aiheutuu merkittäviä viiveitä toimituksiin perjantaina ja alkuviikosta.

VSHP:n aluekuljetus

Terveyskeskusten ja sairaaloitten väliset kuljetukset toimivat normaalisti pohjoisella, eteläisellä ja itäisellä kuljetusreitillä.  Palveluntarjoajat ovat Posti Oyj ja Kyrönmaan Lähettipalvelu Oy Kytönen.

Vaasan terveyskeskus - VKS laboratorio

Näytekuljetus toimii normaalisti. Palvelun hoitaa Kyrönmaan Lähettipalvelu Oy Kytönen.

Näytelähetykset Vaasan keskussairaalasta ulkopuolisiin laboratorioihin

Kliininen laboratorio ei lähetä torstaina-perjantaina 17–18.09.2015 kiireettömiä näytteitä. Hoidon kannalta kiireelliset näytteet kuljettaa Kyrönmaan Lähettipalvelu Oy Kytönen. Tilauksen yhteydessä on aina otettava yhteys laboratorioon puh. 213 2520

-       Otetut näytteet säilytetään viikonvaihteen yli ja lähetetään alkuviikosta.

Kiireelliset punasolu-vasta-aineiden tunnistukset (2955 B-VRAbTu1/SPR-Veripalvelu)

Näytteet lähetetään tutkittavaksi FIMLAB:iin (tehdään normaalisti SPR/Veripalvelussa). Kuljetuksen hoitaa Kyrönmaan Lähettipalvelu Oy Kytönen.

Toimenpiteet terveyskeskuksissa:

-       Mahdollisuuksien mukaan vältetään näytteenottoa to-pe 17–18.09.2015.

-       VKS omaan tutkimusvalikoimaan kuuluvat näytteet lähetetään normaalisti

Tarvittaessa kuljetuksiin käytetään muita kuljetusyrityksiä.

Tiedustelut:

Kliininen laboratorio puh. (06) 213 2520