Kliinisen laboratorion palvelumaksut ja hinnasto vuonna 2016

Tutkimuskohtaiset hinnat ovat kaikille asiakkaille samat.

Näytteenoton palvelutuotteita on kaksi eli perusnäytteenotto ja muu näytteenotto.
Perusnäytteenottomaksu (6,20 €) peritään arkisin klo 07-15 välisenä aikana tapahtuvista näytteenotoista VKS:n näytteenottoyksikössä (B1), yhteispäivystyksessä, päivystyspoliklinikalla ja sydänasemalla, VKS:n Huutoniemen sairaalan näytteenottopisteessä (sovittu palveluaika) ja VKS:n aluenäytteenottopaikoissa (sovitut palveluajat) sekä vuodeosastojen sovituilla kiertoajoilla tapahtuvista näytteenotoista.

Muu näytteenottomaksu (27 €) peritään kaikista arkisin klo 15–07, viikonloppuisin ja arkipyhinä suoritetuista näytteenotoista sekä lisäksi Vaasan keskussairaalan Hietalahden alueen osastojen (joille sovitut kiertoajat) kiertoaikojen ulkopuolella suoritetuista näytteenotoista kaikkina vuorokauden aikoina.
Näytteenottomaksu sisältää näytteenotot, joiden näytteenottoajat ovat 15 min sisällä. Näytteenottomaksu on sama riippumatta kuinka monta näytettä otetaan.

Vaasan keskussairaalan osastojen/poliklinikoiden itse ottamista näytteistä ei peritä näytteenottomaksua, jos on valittu ’Osasto ottaa’ huomautus- valikosta lähetettä tehtäessä.

Suvi-Sirkku Kaukoranta                                  Sari Kärki
ylilääkäri, kliininen laboratorio                     koordinoiva osastonhoitaja,
puh. 044 333 2840                                           kliininen laboratorio
                                                                              puh. 6510 / 040 631 3377