FIMLAB

Tutkimuksen 23077 -RMikNhO (Respiratoriset mikrobit, nukleiinihappo) testivalmistajan tuotanto-ongelmat ovat ohi ja testejä on taas saatavilla. Huomioittehan että tutkimus on edelleen tarkoitettu vain tilanteisiin, joissa tarvitaan kiireellisen koronaviruksen osoituksen lisäksi erotusdiagnostiikkaa infektiolääkärin tai sisätautipäivystäjän konsultaation perusteella.

Koronaviruksen kiireelliseen pikadiagnostiikkaan on yhä käytössä myös tutkimus 26466 -NCovNhO. Laboratorio-ohjekirjasta löytyy tarkemmat ohjeet kiireellisten tutkimusten indikaatioista.

Ensisijainen koronavirustutkimus on 6466 -CV19NhO, joka tehdään Tampereen toimipisteessä.

Huomioittehan myös että oireettomien potilaiden testaamista ei suositella muuten kuin erityistapauksissa infektiolääkärin tai tartuntatautilääkärin pyynnöstä (esim. laitosepidemiaselvitykset).

 

Tutkimus 3346 S-HAVAb (Hepatiitti A virus, vasta-aineet) tehdään 1.7.2020 lähtien Fimlabin Tampereen toimipisteessä. Samalla tutkimukset S-HAVAb ja S-HAVAbM yhdistyvät. Jatkossa positiivisesta S-HAVAb-näytteestä tehdään automaattisesti myös S-HAVAbM eikä tutkimuksia tarvitse tilata erikseen.

 

Fimlab Vaasa, kliininen mikrobiologia p. 06 213 2842

2.7.2020 Klinisk kemi