Sunnuntai 16.1.2022

Hoitoalan opiskelija & harjoittelu

Opiskelija, joka ovat saanut kaksi rokotusannosta ja joka on tästä huolimatta saanut positiivisen koronatestituloksen, on karanteenissa määrätyn karanteenin ajaksi. Opiskelijalla pitää olla vähintään kaksi (2) oireetonta päivää.

 

Torstai 30.12.2021

Seuraavat ehdot ovat voimassa Pohjanmaan hyvinvointialueella:

 1. Opiskelijoilla ei saa olla flunssan oireita.
 2. Opiskelija on yhteydessä omaan terveyskeskukseen, jos opiskelija epäilee tartuntaa tai on alistunut Covid 19-virukselle. Testaus tehdään ensisijaisesti kotipaikkakunnalla.
 3. Opiskelijan toivotaan välttävän tilanteita, joissa on paljon ihmisiä ahtaissa tiloissa (esim. baarit ja yökerhot ym.), eikä turvavälejä voida pitää.
 4. Suosittelemme vahvasti että, opiskelijoilla on rokotussuoja.

 

Suosittelemme, että opiskelijoilla jotka tulevat ulkomailta, on vähintään 2 rokotuksen antama rokotussuoja (jälkimmäisestä rokotuksesta on alle 4 kuukautta) tai negatiivinen testitulos (<72 h) ennen harjoittelujakson aloittamista.

Opiskelija on yhteydessä harjoitteluosaston osastonhoitajaan/esimieheen viikko ennen harjoittelu-jakson aloittamista, jolloin saadaan tietoa yksikön mahdollisuudesta ottaa vastaan opiskelijoita ja sovitaan mahdollisesta testauksesta.

Oireista infektiota koskevat säännöt ovat opiskelijoilla samat kuin muulla henkilöstöllä.

 

Tämä ohje on voimassa toistaiseksi.

 

Maanantai 15.11.2021

Seuraavat ehdot ovat voimassa Vaasan keskussairaalassa:

 1. Opiskelijoilla ei saa olla flunssan oireita.
 2. Opiskelija on yhteydessä omaan terveyskeskukseen, jos opiskelija epäilee tartuntaa tai on alistunut Covid 19-virukselle.
 3. Opiskelijan toivotaan välttävän tilanteita, joissa on paljon ihmisiä ahtaissa tiloissa (esim. baarit ja yökerhot ym.), eikä turvavälejä voida pitää.

 

Suosittelemme, että opiskelijoilla jotka tulevat leviämisvaiheen alueilta tai ulkomailta, on 2 rokotuksen antama rokotussuoja (jälkimmäisestä rokotuksesta on alle 4 kuukautta) tai negatiivinen testitulos (<72 h) ennen harjoittelujakson aloittamista. Testaus tehdään ensisijaisesti kotipaikkakunnalla.

Opiskelija on yhteydessä harjoitteluosaston esimieheen viikko ennen harjoittelujakson aloittamista, jolloin sovitaan mahdollisesta testauksesta. Oireita infektiota koskevat säännöt ovat opiskelijoilla samat kuin muulla henkilöstöllä.

Epäselvissä tapauksissa konsultoidaan infektiolääkäriä puhelimitse.

 

Maanantai 16.8.2021

Seuraavat ehdot ovat edelleen voimassa Vaasan keskussairaalassa:

 1. Jos opiskelija on ollut ulkomailla viimeiseen 14 vuorokauteen ennen harjoittelujaksoa, hänen pitää olla yhteydessä kyseisen osaston osastonhoitajaan ennen kuin opiskelija aloittaa harjoittelunsa.
 2. Opiskelijoilla ei saa olla flunssan oireita.
 3. Opiskelija on yhteydessä omaan terveyskeskukseen, jos opiskelija epäilee tai on alistunut Covid 19-virukselle.
 4. Opiskelijan toivotaan välttävän tilanteita, missä on paljon ihmisiä ahtaissa tiloissa (esim. baarit ja yökerhot, ym.) eikä voida pitää etäisyyksiä.
 5. Suositellaan etteivät opiekslijat ole ansiotyössä muualla harjoittelujakson aikana.

Opiskelijat eivät tarvitse automaattisesti testaamista, jos opiskelija tulevat alueelta, jossa ilmaantuvuus vastaa meidän alueemme (VSHP) tilannetta. Todistus jos opiskelija on sairastunut koronaan (< 6kk.)

 

Edellytämme, että opiskelijat jotka tulevat leviämisvaiheen alueilta/ ulkomailta on täysin rokotussuoja tai negatiivinen testitulos (< 72h) ennen harjoittelujakson aloittamista. Testaus ensisijaisesti kotikunnalla.

 

Opiskelija on yhteydessä harjoitteluosaston esimieheen viikko ennen harjoittelun aloittamista, jolloi sovitaan mahdollisesta testauksesta.

 

Epidemian vaihe sairaanhoitopiireittäin löydät täältä:

Koronaepedemia: alueiden tilanne, suositukset ja rajoitukset

Katso myös: https://www.vaasankeskussairaala.fi/potilaille/ajankohtaista/koronavirus-covid-19/vaasan-sairaanhoitopiirin-alueella-voimassa-olevat-suositukset-ja-rajoitukset/

THL: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus 

 

THL:n tilanne

 

Kaikki opiskelijat täytyy tarkistaa seuraava video ennen kuin harjoittelu alkaa:

https://www.youtube.com/watch?v=K1Z6bWdfppE 

Muistakaa hygenia!

Katso myös Terveyden ja hyvinvointilaitos:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen

JA

www.thl.fi/kasienpesuohje

www.thl.fi/yskimisohje

 

Tarkistakaa myös: Hoitoalan opiskelijat - Harjoittelu

16.1.2022 undervisningsöverskötare