Maanantai 16.8.2021

Seuraavat ehdot ovat edelleen voimassa Vaasan keskussairaalassa:

  1. Jos opiskelija on ollut ulkomailla viimeiseen 14 vuorokauteen ennen harjoittelujaksoa, hänen pitää olla yhteydessä kyseisen osaston osastonhoitajaan ennen kuin opiskelija aloittaa harjoittelunsa.
  2. Opiskelijoilla ei saa olla flunssan oireita.
  3. Opiskelija on yhteydessä omaan terveyskeskukseen, jos opiskelija epäilee tai on alistunut Covid 19-virukselle.
  4. Opiskelijan toivotaan välttävän tilanteita, missä on paljon ihmisiä ahtaissa tiloissa (esim. baarit ja yökerhot, ym.) eikä voida pitää etäisyyksiä.
  5. Suositellaan etteivät opiekslijat ole ansiotyössä muualla harjoittelujakson aikana.

Opiskelijat eivät tarvitse automaattisesti testaamista, jos opiskelija tulevat alueelta, jossa ilmaantuvuus vastaa meidän alueemme (VSHP) tilannetta. Todistus jos opiskelija on sairastunut koronaan (< 6kk.)

 

Edellytämme, että opiskelijat jotka tulevat leviämisvaiheen alueilta/ ulkomailta on täysin rokotussuoja tai negatiivinen testitulos (< 72h) ennen harjoittelujakson aloittamista. Testaus ensisijaisesti kotikunnalla.

 

Opiskelija on yhteydessä harjoitteluosaston esimieheen viikko ennen harjoittelun aloittamista, jolloi sovitaan mahdollisesta testauksesta.

 

Vaasassa järjestetään elo- ja syyskuussa matalan kynnyksen koronavirustestausta kaikille halukkaille, myös oireettomille. Näytteenotto tehdään paikalle ajetun näytteenottoauton (ambulanssi) luona. Testi on maksuton eikä siihen tarvita lähetettä.

Testausajankohdat- ja paikat:

Tiistai 24.8. ja keskiviikko 25.8 klo 15-18 Vaasan yliopiston parkkipaikalla ja perjantai 27.8. klo 15-18 Vaasan torilla

Tiistai 31.8 ja keskiviikko 1.9 klo 15-18 Vaasan yliopiston parkkipaikalla ja perjantai 3.9. klo 15-18 Vaasan torilla

 

Opiskelijoille järjestetään Drop-in rokotustilaisuuksia kotipakkakunnasta riippumatta. Lisätietoja: www.vaasa.fi 

 

Epidemian vaihe sairaanhoitopiireittäin löydät täältä:

Koronaepedemia: alueiden tilanne, suositukset ja rajoitukset

Katso myös: https://www.vaasankeskussairaala.fi/potilaille/ajankohtaista/koronavirus-covid-19/vaasan-sairaanhoitopiirin-alueella-voimassa-olevat-suositukset-ja-rajoitukset/

THL: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus 

 

THL:n tilanne

 

Kaikki opiskelijat täytyy tarkistaa seuraava video ennen kuin harjoittelu alkaa:

https://www.youtube.com/watch?v=K1Z6bWdfppE 

Muistakaa hygenia!

Katso myös Terveyden ja hyvinvointilaitos:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen

JA

www.thl.fi/kasienpesuohje

www.thl.fi/yskimisohje

 

Tarkistakaa myös: Hoitoalan opiskelijat - Harjoittelu

16.8.2021 undervisningsöverskötare