Keskiviikko 28.10.2020

Opiskelijoiden harjoittelujaksot jatkuvat Vaasan sairaanhoitopiirissä alkaen 2.11.2020

 

Keskiviikko 14.10.2020

Opiskelijoiden harjoittelujen tauko jatkuu Pohjanmaan koordinaatioryhmän mukaan Vaasan sairaanhoitopiirissä 31.10.2020 asti eikä uusia opiskeljoita otetaan vastaan.

Jos sinulla on kysymyksiä, ole ensisijaiseksi yhteydessä sinun opiskelijavastaavaasi eikä osastoon/yksikköön.

 

Tiistai  6.10.2020

Kaikkien opiskeljoiden harjoittelujaksot Vaasan sairaanhoitopiirissä keskeytetään Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän 4.10.2010 tekemällä päätöksellä. 

Vaasan sairaanhoitopiirin toimialueelle olevien oppilaitosten (Vamk, Novia, Vamia, YA, yliopistot) opiskelijoiden harjoittelujaksot kaikissa organisaatioissa Vaasan sairaanhoitopiirissä keskeytetään välittömästi. Keskeytys on voimassa kaksi viikkoa (5.10–18.10.2020), jonka jälkeen uusi päätös tehdään.

HUOM!

Vaasan shp:n ulkopuolisista (esim. sosiaali-ja terveydenhoitoalan) oppilaitoksista tulevien opiskelijoiden harjoittelu jatkuu toistaiseksi. Viikolla 41 (5.10) aloittaneet VSHP:n alueen ulkopuolelta tulleille opiskelijoille tehdään koronatesti Vaasan keskussairaalassa ja osastonhoitaja varaa siihen aikaa. Viikolla 42 (12.10) ja sen jälkeen aloittavien testaus tapahtuu oppilaitoksen ohjeiden mukaan.

 

Maanantai 28.9.2020

Terveydenhoitoalan opiskelijat käyttävät suu-nenäsuojaa niin potilastyössä kun kontaktissa muun henkilökunnan kanssa. Ruokailuja ja kahvitaukoja tulee porrastaa. Ruokasalissa huolehditaan riittävistä etäisyyksistä.

Pandemiatjohtoryhmä

 

Keskiviikko 2.9.2020

Opiskelijoiden harjoittelut on aloitettu ja nyt päivitämme opiskelijoiden ehdot. Seuraamme kuitenkin jatkuvasti, miten Covid 19-tilanne kehittyy. Jos koronatilanne huononee tai toiminta muuttuu eikä opiskelijoiden turvallisuutta voida taata, pidätämme itsellämme oikeuden keskeyttää opiskelijoiden harjoittelujaksot Vaasan keskussairaalassa.

Opiskelijoiden on täytettävä seuraavat ehdot:

  1. Jos opiskelija on ollut ulkomailla viimeiseen 14 vuorokauteen ennen harjoittelujaksoa, hänen pitää olla yhteydessä kyseisen osaston osastonhoitajaan ennen kuin opiskelija aloittaa harjoittelunsa.
  2. Opiskelijoilla ei saa olla flunssan oireita.
  3. Opiskelija on yhteydessä omaan terveyskeskukseen, jos opiskelija epäilee tai on alistunut Covid 19-virukselle.
  4. Opiskelijan toivotaan välttävän tilanteita, missä on paljon ihmisiä ahtaissa tiloissa (esim. baarit ja yökerhot) eikä voida pitää etäisyyksiä.

Kaikki opiskelijat täytyy tarkistaa seuraava video ennen kuin harjoittelu alkaa:

https://www.youtube.com/watch?v=K1Z6bWdfppE 

Muistakaa hygenia!

Katso myös Terveyden ja hyvinvointilaitos:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen

JA

www.thl.fi/kasienpesuohje

www.thl.fi/yskimisohje

 

Tarkistakaa myös: Hoitoalan opiskelijat - Harjoittelu

28.10.2020 undervisningsöverskötare