Määrittelyryhmät siirtyvät etäkokoontumisiin

Aster Bothnian alueelliset määrittelyryhmät ovat siirtyneet toistaiseksi etätyöskentelyyn. Etätyöskentelyyn siirtyminen on ensisijaisesti varotoimenpide Covid-19 –tilanteen vuoksi, mutta työtapoja kehitetään myös ryhmistä saadun palautteen perusteella.

Tällä hetkellä valmiiksi aikataulutetut tapaamiset on siirretty järjestettäväksi Teams-yhteyden kautta.

- Seuraamme, miten tilanne kehittyy ja työskentelytapa valitaan tilanteen, aihepiirin ja tarpeen mukaan, hankepäällikkö Elina Friederiksen kertoo.

Osa työryhmistä on jo saanut päätökseen tähän mennessä aikataulutetut tapaamiset ja osa ryhmistä aloittaa työskentelyn lähiviikkoina. Tähän mennessä alueellista määrittelytyötä on tehty 14 eri ryhmässä, muun muassa lääkemääräysten, dokumentaation, ajanvarauksen, lastensuojelun sekä päihdehuollon ja mielenterveyspalveluiden parissa.

- Olemme saaneet palautetta työryhmistä ja sen perusteella kehitämme osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia. Virtuaalikokousten lisäksi voimme tehdä kyselyitä, kartoituksia ja työstää yhteisesti valmisteilla olevia materiaaleja sähköisesti, muutosjohtaja Mirjam Jern-Matintupa kertoo.

- Tämä helpottaa kiireisten sote-ammattilaistenkin tilannetta, kun ei tarvitse matkustaa paikan päälle tapaamisiin. Samalla osallistujat voivat valita heille parhaiten sopivan ajankohdan osallistua työskentelyyn.

Määrittelyryhmissä keskitytään tällä hetkellä kuvaamaan alueen nykytilannetta sekä tulevaisuuden uusia, yhteisiä toimintaprosesseja sekä tapoja.

Satu Järvinen, Mirjam Jern-Matintupa ja Carola Wisur-Hokkanen vetävät määrittelyryhmää etänä.Palveluarkkitehti Satu Järvinen, muutosjohtaja Mirjam Jern-Matintupa sekä terveydenhuollon projektipäällikkö Carola Wisur-Hokkanen vetivät moniammatillista dokumentaation työpajaa viime viikolla.

Takaisin Ajankohtaista-sivulle