Suunnitteluprojekti alkaa än-yy-tee, NYT!

Aster Bothnia -hankkeessa on nyt edetty suunnitteluprojektivaiheeseen, joka alkaa virallisesti tänään, 1. syyskuuta.

Nyt alkavassa suunnitteluprojektissa tarkennetaan tulevan asiakas- ja potilastietojärjestelmän toiminnallisia vaatimuksia ja valmistaudutaan syyskuussa 2021 alkavaan toimitusprojektiin.

Kevään ja kesän aikana Aster Bothnian henkilöstöön on liittynyt uusia ammattilaisia ja valmisteltu syksyllä alkavia työpajoja ja määrittelytyötä.

- Olemme saaneet jo mukavan joukon alueella työskenteleviä sote-alan ammattilaisia mukaan asiantuntijatyöhön, mutta erityisesti maakunnasta toivoisimme lisää asiantuntijoita mukaan kertomaan nykytilasta ja suunnittelemaan tulevaa, kertoo alueellinen IT-johtaja Kimmo Tiira.

Ensimmäiset työryhmät ovat jo kokoontuneet Aster Bothnian alueella ja uusia määrittelytyötä tekeviä ryhmiä alkaa vielä lukuisia syksyn mittaan.

- Jos haluat mukaan hanketyöhön, keskustele ensin oman esimiehesi kanssa ja esimies ottaa yhteyttä hanketoimistoon. On tärkeää, että saamme mahdollisimman kattavasti osaajia mukaan, sillä vain siten pystymme luoda toimintatapoja ja rakentaa järjestelmää, jotka palvelevat alueen tarpeita.

Kuvituskuva.

Mitä seuraavaksi tapahtuu?

Suunnitteluprojektin tarkoituksena on syventää yhteisymmärrystä tieto-järjestelmätoimittaja Cernerin kanssa, tuottaa toimitusprojektin projekti-suunnitelma ja määritellä niin kutsuttu toimituksen minimikokoonpano. Minimikokoonpanolla tarkoitetaan niitä asiakas- ja potilastietojärjestelmän toiminnallisuuksia, jotka tulevat kaikkien projektissa mukana olevien sairaanhoitopiirien käyttöön.

Aster-suunnitteluprojekti jakautuu suunnitteluvaiheeseen, määritysvaiheeseen sekä vahvistamisvaiheeseen. Voit lukea lisää suunnitteluprojektista hankkeen vaiheet -osiosta!

Takaisin Ajankohtaista-sivulle