Cerner valittiin järjestelmätoimittajaksi

Vaasan sairaanhoitopiirin käyttöön tulevan uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmän toimittaa Cerner Ireland Limited. Vaasan sairaanhoitopiirille sekä Keski-Suomen sairaanhoitopiirille, Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymälle ja Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymälle rakennettavan järjestelmän nimeksi tulee Aster.

Kilpailutuksen viimeisessä vaiheessa olivat mukana Cerner Ireland Limited ja Epic Systems Corporation. Kilpailu oli tiukkaa koko hankintamenettelyn ajan.

- Kummallakin loppusuoralla olleella tarjoajalla oli kokonaisvaltaiset ratkaisut omine vahvuuksineen. Cerner menestyi tasaisesti kaikissa vertailun osakokonaisuuksissa, sairaanhoitopiirien yhteisen APTJ-asiakasorganisaation johtaja ja hankintaprojektissa aiemmin projektipäällikkönä toiminut Simo Reipas kertoo.

Aster-johtaja Simo Reipas

Muut tarjoajat karsiutuivat tai jättäytyivät pois jo aiemmin kilpailutuksen edetessä. Hankintapäätös kahden tarjoajan välillä perustui tarkkaan ja yksityiskohtaiseen järjestelmäratkaisujen ja palveluiden laadullisten ominaisuuksien ja hinnan vertailuun sekä pisteytykseen.

Sote-ammattilaiset mukana vertailuissa

Järjestelmiä vertailtiin muun muassa helmikuussa 2020 järjestetyissä varsinaisissa tuotevertailuissa. Vertailuun osallistui yli 300 sote- ja ICT-alan ammattilaista hankinnassa mukana olevista sairaanhoitopiireistä. Vertailuissa puntaroitiin muun muassa ratkaisun toiminnallisuuksia, toimittajien toteutus- ja käyttöönottokykyä sekä ratkaisun teknistä toteutusta, ylläpitoa ja jatkokehittämistä.

Cernerin laskennallinen vertailuhinta yhteensä neljälle sairaanhoitopiirille on n. 286 miljoonaa euroa sisältäen järjestelmien käyttöoikeudet, toimituksen sekä 10 vuoden ylläpitokustannukset.

Lue lisää hankintapäätöksestä.

Takaisin Ajankohtaista-sivulle