Korona ei pysäyttänyt hanketyötä

Koronatartuntojen leviäminen kevättalvella myös Vaasan sairaanhoitopiirin alueelle pakotti miettimään vaihtoehtoisia toimintatapoja, mutta se ei ole vaikuttanut Aster Bothnia -hankkeen edistymiseen.

- Sairaanhoitopiirin ohjeiden mukaisesti myös hanketyöntekijät siirtyivät etätöihin maaliskuussa. Valmistelutyötä on pystytty tekemään suunnitellusti, vt. hankejohtaja Kimmo Tiira kertoo.

Huhtikuulle sovitut hanketoimiston avoimet ovet sekä huhti-toukokuulle sovitut ja suunnitellut keskustelu- ja tiedotustilaisuudet alueen kuntiin jouduttiin kuitenkin perumaan. Kuntakierrosten tilalle laadittiin materiaaleja, joihin kuntien sote-henkilöstö on voinut itsenäisesti tutustua ja saada lisätietoa hankkeesta. Tapaamisia on järjestetty videoyhteyksien avulla.

Myös suunnitelmia pian alkavan määrittelyjakson työtavoista on muokattu.

- Alun perin oli tarkoitus, että kunnista tulevat asiantuntijat voisivat kokoontua tapaamisiin ja työskentelemään ryhmissä hanketoimistolla, mutta tämä työskentely siirretään nyt verkkoon. Hyödynnämme muun muassa videoneuvotteluja. Nämä uudet työtavat ovat varmasti tulleet kunnissa jo tutuiksi viime kuukausien aikana, kertoo resurssi- ja koulutuspäällikkö Elina Friederiksen.

- Toivottavasti myöhemmin hankkeen edetessä pääsemme tekemään näiden substanssiasiantuntijoiden kanssa töitä ihan kasvotusten.

Koronatilanteen kehittymistä seurataan tarkkaan ja sen hanketyölle aiheuttamiin mahdollisiin muutoksiin pyritään varautumaan mahdollisimman hyvin. Juuri nyt tilanne on rauhallinen, mutta on itsestään selvää, että mikäli tautitilanne pahenee uudelleen, asiantuntijat tarvitaan akuuttiin kriisin hoitoon.

- Silloin määrittelytyössä keskitytään osa-alueisiin, joihin kriisi ei niin keskeisesti vaikuta. Työ ei pysähdy, vaan sitä aikataulutetaan ja järjestellään uudelleen mahdollisuuksien mukaan, Tiira toteaa.

Aster Bothnia. Kuvituskuva.

Takaisin Ajankohtaista-sivulle