Pohjanmaan yhteinen kehityshanke

Aster Bothnia on koko Vaasan sairaanhoitopiirin kattava julkisen sektorin sosiaali- ja terveysalan toiminnan kehityshanke, johon sisältyy uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinta.

Pohjanmaan kaikki 13 kuntaa ovat sitoutuneet hankkeeseen, jonka tavoitteena on yhtenäistää toimintatapoja ja turvata edellytykset vastata asiakkaiden ja potilaiden tarpeisiin tulevaisuudessa. Lisää tavoitteista voit lukea täältä.

Kartta Aster Bothnia -hankkeeseen osallistuvista kunnista.

Pohjanmaalla tiedetään, että yhteistyössä on voimaa. Siksi myös mittava toiminnankehityshanke kannattaa tehdä yhdessä. Vaasan sairaanhoitopiiri hankkii uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmän yhdessä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin (KSSHP), Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän (ESSOTE) ja Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Siun Sote) kanssa.

Yhteistyö säästää resursseja ja uusien yhteisten toimintatapojen edut saadaan nopeammin käyttöön. Myös jaetut kokemukset ja hankkeen kaikissa vaiheissa karttuva tietotaito palvelevat kaikkia organisaatioita.

Aster Bothnian tehtävä on pitää huolta, että alueen sote-toimijoiden ammattitaitoa hyödynnetään monipuolisesti ja alueen ääni kuuluu hankkeen kaikissa vaiheissa.