Bothnia High 5 -allianssi on valinnut Aren kehitysvaiheen talotekniikkakumppaniksi

YIT ja Are ovat allekirjoittaneet sopimuksen Bothnia High 5 -allianssin talotekniikkaurakasta kehitysvaiheen osalta. Kehitysvaihe kestää huhtikuun 2019 loppuun saakka. Toteutusvaiheen sopimuksen laadinta on aloitettu, ja sitä työstetään yhdessä osapuolten välillä.

Yhteistyön aloittaminen talotekniikkaurakoitsijan kanssa on merkittävä askel Bothnia High 5 -allianssille, kertoo allianssin projektipäällikkö Markus Kaustinen YIT:ltä.

– Are osallistuu allianssin viikoittaiseen Big Room -työskentelyyn ja tuo omaa osaamistaan suunnittelun ohjaukseen. Urakoitsijan mukanaolo edesauttaa kustannustehokkaiden toteutusratkaisuiden suunnittelussa. Päällekkäisen työn tekeminen vältetään, kun suunnitelmat voidaan tehdä kerralla valmiiksi.

Sekä kehitys- että toteutusvaihe huomioiden kyseessä on Aren historian suurin urakka.

– On hienoa päästä kumppaniksi näin merkittävään hankkeeseen jo suunnitteluvaiheessa. Arella on vahva kokemus sairaala- ja terveydenhoitokiinteistöjen koko elinkaarelta aina talotekniikkaurakoinnista ylläpitoon ja huoltoon sekä modernisointiin. Tällä hetkellä olemme mukana myös KYS Uusi Sydän 2025 -allianssihankkeessa ja Kymenlaakson keskussairaalan laajennuksessa. Sairaalakiinteistöjen talotekniikka vaatii erityisosaamista, joten sekä valtakunnallisesta että paikallisesta kokemustamme on varmasti hyötyä hankkeen suunnittelussa ja toteutuksessa, lupaa Aren Vaasan aluejohtaja Petri Alapelto.