Jättimäiset torninosturit otettiin käyttöön työmaalla

H-rakennuksen työmaalle on pystytetty kaksi korkeaa torninosturia. Isomman nosturin varren korkeus perustuksesta puomiin on 85 metriä. Puomin pituus on 61 metriä. Molemmilla nostureilla voidaan nostaa 12 tonnia aina 53 metriin asti.

Nosturien pystytys sujui suunnitellusti - katso video pystytyksestä

Nosturin puomi ja muut osat kasattiin maan tasossa, jonka jälkeen ne nostettiin paikalleen autonosturin avulla. Katso lyhyt kooste nosturien pystytyksestä tästä.

Nosturit käytössä koko rakennusvaiheen ajan

Rakennustöiden alkuvaiheessa nostamme nostureilla esimerkiksi perustuksien muotteja ja raudoitteita. Nosturit ovat tarpeen myös monenlaisten rakennusmateriaalien ja -telineiden siirtämisessä. Myöhemmin asennamme nostureiden avulla paikoilleen runko- ja julkisivuelementit, ontelovälipohjat, pilarit ja palkit sekä vesikattotarvikkeet.

Bothnia High 5 nosturivideo

Kurkkaa työmaalle 360º-kuvien avulla! Kuvaamme H-uudisrakennuksen työmaan säännöllisesti. Täältä pääset katsomaan, miltä työmaalla näyttää ja miten rakentaminen edistyy.

Lue lisää

Näin liikut alueella: H-uudisrakennuksen työmaa sijaitsee keskellä toimivaa sairaala-aluetta. Katso ohjeet sujuvaan kulkemiseen Vaasan keskussairaalan alueella Hietalahdessa.

Lue lisää

YHTEYSTIEDOT Projekti- ja työmaatoimistojen osoitteet sekä yhteyshenkilöt löydät täältä.

Lue lisää