Keskussairaalan parkkitalon korotus valmistuu

Keskussairaalan parkkitalon syyskuussa aloitettu korotustyö valmistuu toukokuussa. Parkkitalossa on kaiken kaikkiaan 536 pysäköintipaikkaa. Myös paikkatilanteesta kertova järjestelmä on uudistettu.

Vaasan keskussairaalan Hietalahden alueen parkkipaikkatuskaan saadaan helpotusta 9.5., kun parkkitalon lisäkerrokset saadaan käyttöön.

- Korotustyö on edennyt suunnitelmien mukaan. Paikkoja on noin 190 kappaletta enemmän kuin ennen ja niistä saadaan käyttöön nyt sata. Myöhemmin käyttöön tuleva paikoitusjärjestelmä on uudistettu ja se kertoo todellisen tilanteen parkkiruutukohtaisesti. Vanha järjestelmä perustui sisään ja ulos liikkuneiden autojen laskentaan eikä pystynyt laskemaan todellista tilannetta, koska jotkut ajoivat ulos väärästä kohdasta, kertoo kiinteistöinsinööri Timo Koivisto Vaasan keskussairaalasta.

Parkkitalo on normaalisti käytössä koko H-talon rakennusvaiheen ajan ja se on auki vuorokauden ympäri kaikkina viikonpäivinä. Parkkitalon kattokerros ei tule pysäköintikäyttöön rakennusaikana, vaan sitä käytetään varastotilana. Pysäköinti parkkitalossa on maksutonta.

Parkkitalon vieressä oleva pysäköintialue otetaan työmaan käyttöön kahdessa vaiheessa. Puolet alueesta poistuu täten pysäköintikäytöstä kesän aikana ja toinen puoli myöhemmin.