Vaasan keskussairaalan H-talo etenee aikataulussa ja tavoitekustannuksessa

BOTHNIA HIGH 5 -ALLIANSSI               LEHDISTÖTIEDOTE                 27.5.2021 KLO 8.30  

Vaasan keskussairaalan H-talo etenee aikataulussa ja tavoitekustannuksessa 

Vaasan keskussairaalan alueelle rakennettavan H-talon toteutus etenee suunnitellusti. Vaasan sairaanhoitopiirin kaikkien aikojen suurin rakennushanke on aikataulussa sekä tavoitekustannuksessa. H-uudisrakennushankkeen tavoitekustannus asetettiin allianssin kehitysvaiheessa, ja se on 141 miljoonaa euroa.  

Työmaalla työskentelee kesällä 2021 noin 150 henkeä ja töitä tehdään vaiheittain eri rakennusosissa. H-talon ensimmäisissä rakennusosissa on käynnistetty jo loppusiivous ja taloteknisten järjestelmien toimintakokeita päästään aloittamaan kesäkuussa. Toisissa talon osissa esimerkiksi maalataan seiniä ja asennetaan talotekniikan runkolinjoja. Työvaiheita on paljon ja ne ovat usein laajoja, esimerkiksi väliovia asennetaan kaikkiaan noin 1 600 kappaletta.  

Pysäköintitaloa on korotettu ja ylin kerros on ollut rakennustyömaan käytössä. Nyt viimeistelytyöt ovat valmiit parkkiruutumaalauksia myöten, ja parkkitalo luovutetaan kokonaisuudessaan sairaalan käyttöön. Uusia pysäköintipaikkoja saadaan noin 200 kappaletta. Kaikkiaan pysäköintitalossa on 533 pysäköintipaikkaa. Ne on tarkoitettu sairaalan asiakkaille ja henkilökunnalle.   

Vaasan kaupunki on aloittanut Sanmarkinkadun liikenneympyrän rakennustyöt H-talon työmaan vieressä. Sanmarkinkadulle rakennetaan väliaikainen kulku H-talon työmaan kohdalle. Liikenne säilyy kaksisuuntaisena koko rakennustyön ajan. 

Sisustuksen ja värimaailman teemana on Pohjanmaan rannikko 

H-talon sisustuksen värimaailma rakentuu Pohjanmaan rannikko -teeman ympärille. Paikallisuutta korostava teema on luonteva meren läheisyyteen sijoittuvalle rakennukselle. Pohjanmaan rannikko -teema jakautuu H-talon eri kerroksissa neljään alateemaan: satama, laguunit, ranta ja meri. Kunkin kerroksen väri- ja materiaalimaailmat on sovitettu kerrosteemaan ja toimintoihin soveltuviksi. Yhtenäisen ja omaleimaisen sisustuksen tarkoituksena on parantaa rakennuksessa työskentelevien ja asioivien viihtyvyyttä sekä tilojen toiminnallisuutta. 

Esteetön ja kaunis ympäristö  

H-uudisrakennushankkeen piha-alueen suunnittelutyöt ovat valmiit. Pihasuunnittelun tavoitteena on ollut luoda turvallinen, helppokäyttöinen ja kaunis ympäristö H-talolle. Viheralueiden suunnittelussa on haettu puistomaista ilmettä, joka viimeistellään erilaisilla istutuksilla. Liikennesuunnittelussa lähtökohtana on ollut alueella liikkujien ja heidän erilaisten tarpeidensa ymmärtäminen sekä näiden yhteensovittaminen. Esteetön ja turvallinen liikkuminen kulkumuodosta riippumatta on varmistettu. Lisäksi suunnitelmiin on sisällytetty parkkipaikkoja mahdollisimman suuri määrä.  

H-talon ympäristön pihatöitä tehdään useassa vaiheessa. Työt tullaan tekemään suurelta osin vuoden 2021 aikana, mikäli sääolosuhteet sen vain sallivat. 

 

BOTHNIA HIGH 5 -ALLIANSSI  
www.bothniahigh5.fi   
 
Lisätietoja:  
  
Marina Kinnunen, Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja, marina.kinnunen@vshp.fi, puh. 044 323 1808  

Mikael Snellman, YIT Suomi Oy, aluejohtaja Pohjanmaa, mikael.snellman@yit.fi, puh. 020 715 8315  

  
Jakelu: Paikalliset tiedotusvälineet   

 
LIITTEET:   
VSHP H-talo Pääaula_800x600.jpgVisualisointikuva H-rakennus, näkymä hissiaulasta pääovelle. Lataa kuva tästä.  
                  VSHP_H-talo_Ravintolasali_näkymä2_800x600.jpg Visualisointikuva H-rakennus, ravintolasali näkymä 2. Lataa kuva tästä.

 

Vaasan keskussairaalan H-rakennuksen suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa projektiallianssi Bothnia High 5. Bothia High 5 muodostuu ryhmittymästä YIT, Ramboll Finland, Granlund Pohjanmaa, Raami Arkkitehdit ja Arkkitehdit Kontukoski sekä Vaasan sairaanhoitopiiri. Vuonna 2022 valmistuva H-talo yhdistää erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon palveluita saman katon alle. H-talosta tulee älykäs sairaalarakennus, jossa on nykyaikaiset ja laadukkaasti tehdyt tilat. Asiakas saa monipuoliset palvelut tehokkaasti ja joustavasti, samasta paikasta. 

Kuvapankki median käyttöön

Lue lisää

Keskeisimmät tavoitteemme Bothnia High 5 -projektiallianssissa ovat terveet tilat ja turvallinen ympäristö, tyytyväiset asiakkaat ja henkilökunta sekä Suomen paras laatu.

Lue lisää