H-uudisrakennus toteutetaan allianssimallilla

Vaasan keskussairaalan H-rakennuksen suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa projektiallianssi Bothnia High 5. 

Bothia High 5 muodostuu ryhmittymästä YIT, Ramboll Finland, Granlund Pohjanmaa, Raami Arkkitehdit ja Arkkitehdit Kontukoski yhdessä Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymän (31.12.2021 saakka Vaasan sairaanhoitopiirin) kanssa.  

Allianssissa työskentelemme yhdessä hankkeen parhaaksi. Tavoitteenamme on löytää ja toteuttaa sairaalan asiakkaille sekä henkilökunnalle Suomen parhaat ratkaisut.  

Keskeisimmät tavoitteemme Bothnia High 5 -projektiallianssissa ovat terveet tilat ja turvallinen ympäristö, tyytyväiset asiakkaat ja henkilökunta sekä Suomen paras laatu.

Lue lisää

Allianssin johtoryhmä (AJR) käyttää ylintä päätösvaltaa. Operatiivista toimintaa johtaa projektipäällikkö, jonka apuna toimii projektiryhmä (APR). Katso tästä Bothnia High 5 -projektiallianssin organisaatio.

Lue lisää

Perinteistä mallia ketterämpi tapa 

Yhteenliittymässä istumme kaikki saman pöydän äärellä, niin tilaaja, suunnittelijat kuin rakentajatkin. Voimme hyödyntää kokonaisvaltaista asiantuntemusta alusta alkaen. Tämä mahdollistaa nopeamman aikataulun ja suunnittelun kehitysvaiheessa. Yhdessä suunnitellen voimme tehdä uusia teknisiä ratkaisuja. Pystymme tuottamaan arvoa rahalle ja lisäarvoa hankkeelle.  

Allianssin tehtävänä on tuottaa tilaajalle erilaisia vaihtoehtoja. Niistä valitaan kustannustehokas kompromissi, jossa on huomioitu riittävä muuntojoustavuus rakennuksen koko elinkaarelle. Uudessa rakennuksessa ylläpito-, huolto- ja energiakustannukset pysyvät maltillisina.  

Hyödynnämme parasta mahdollista osaamista

Allianssissa haemme kaikkiin kysymyksiin yksimielisen ratkaisun. Ratkaisuista sovimme niin, että voimme hyödyntää parasta mahdollista osaamista. Yhteistyömallin ansiosta voimme sujuvammin jalostaa ja tarvittaessa ottaa käyttöön ideoita, jotka eivät ole alkuperäisen suunnitelman mukaisia. 

Sopimukseen kuuluu kolmiosainen kaupallinen malli, joka kannustaa kohti yhteisiä tavoitteita.  Mahdollisia bonuksia jaetaan vain koko hankkeen onnistuessa, ei vain yksittäisen toimijan suorituksen perusteella. Palveluntuottajat valitaan aikaisessa vaiheessa.

Tutustu tekijöihin! Esittelemme Bothnia High 5 -projektiallianssin jäseniä ja heidän tehtäviään.

Lue lisää

H-uudisrakennus toteutetaan peräkkäisinä kehitys- ja toteutusvaiheina. Katso tästä tarkemmin allianssin aikataulusta ja vaiheista.

Lue lisää

Allianssimalli on avoin ja luottamukseen perustuva toimintatapa

Allianssimallissa vastaamme yhdessä hankkeen suunnittelusta ja toteuttamisesta jakaen hyödyt ja riskit. Tavoitteenamme on suorituskykymme jatkuva parantaminen.

Yhteinen allianssisopimuksemme perustuu avoimuuteen, luottamukseen, yhteiseen riskien jakamiseen, yhteisvastuullisuuteen ja yhteiseen päätöksentekoon.

Noudatamme Hankkeen parhaaksi -periaatetta, jonka mukaan teemme ratkaisut ja päätökset koko hankkeen edun optimoiden. Meillä on avoin ja luottamukseen perustuva toimintatapa, emme syyttele toisia osapuolia.

“Yhteinen allianssisopimuksemme perustuu avoimuuteen, luottamukseen, yhteiseen riskien jakamiseen, yhteisvastuullisuuteen ja yhteiseen päätöksentekoon.”
Bothnia High 5 -projektiallianssi

Mitä tarkoittaa allianssi tai Open book -periaate? Katso täältä sanastoa sekä allianssin keskeiset elementit ja periaatteet.

Lue lisää

Haluatko tietää lisää Bothnia High 5 -allianssista tai H-uudisrakennuksesta? Kokosimme yhteen usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen.

Lue lisää