Atte Ala-Honkola – asfaltoinnin työpäällikkö

Atte Ala-Honkola
Työmaapäällikkö
Peab Asfalt Oy

Mikä on sinun roolisi on BH5-allianssissa? Mitä tehtäviä se sisältää?

Toimin H-rakennuksen piha-asfaltointien työmaapäällikkönä. Vastaan asfaltointitöiden osalta työmaan talouspuolesta, aikataulutuksesta, työnjohdosta sekä töiden yhteensovittamisesta muiden urakoitsijoiden kanssa.

Työmaalla tehdään asfaltointeja yhteensä noin 15 000 neliömetrin alalta. Teemme alueita keskimäärin 2 000 neliötä kerrallaan. Prosessissa tehdään ensin pohjan viimeistelytasaus ja tiivistys. Varsinainen asfaltointi on vajaan päivän työ. Viimeiset asfaltoinnit tehdään kesän 2022 aikana.

Miten työsi näkyy hankkeen päätyttyä? Mitä se tarkoittaa asiakkaalle?

Asfaltoimme H-rakennuksen piha-alueen kaikki kulkuväylät ja pysäköintialueet. Asfaltit tulevat olemaan kovassa käytössä. Käytämme kahta erilaista asfalttimassaa. Karkeampi asfalttimassa tulee ajoneuvoliikenteelle ja hienommalla massalla asfaltoidaan kevyen liikenteen väylät. Pihasta on suunniteltu toimiva ja tyylikäs, ja siinä on paljon reunakiveyksiä ja laatoituksia, joita asfaltti ympäröi.

Miten allianssityömalli näkyy sinulle? Mitä pidät allianssityöskentelystä?

Meidän puolestamme allianssimalli on toiminut hienosti. Koska toimimme aliurakoitsijana, tämä on ollut hyvin samantyyppinen muiden urakoiden kanssa.

Mitä ajattelet hankkeesta ja tulevasta H-talosta?

Talo näyttää todella suurelta kokonaisuudelta. Uskon, että siitä tulee hieno.

Kerro jokin mieleenpainuva tapahtuma tai kommellus projektin varrelta?

Työmaa on sujunut hyvin. Joudumme kuitenkin tekemään melko paljon töitä tiukkojen ja muuttuvien aikataulujen kanssa, että asfaltointiurakka saadaan yhteensovitettua edeltävien työvaiheiden kanssa. Aloituksemme riippuu täysin edeltävistä työvaiheista, kuten maanrakennustöiden ja reunakiviasennusten valmistumisesta. Samoin asfaltoinnin valmistumista odotetaan, että varastointi voidaan järjestää valmiille pinnalle.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Kesäisin pelaan aktiivisesti golfia, talvisin valmennan alppihiihtäjiä Vaasan hiihtoklubissa. Reissaamme paljon myös leireillä Pohjoisessa.

Tutustu H-uudisrakennuksen tekijöihin ja heidän tehtäviinsä

YHTEYSTIEDOT Projekti- ja työmaatoimistojen osoitteet sekä yhteyshenkilöt löydät täältä.

Lue lisää