Fredrik Svenns - timanttiporaaja

Fredrik Svenns,Fredrik_Svenns_400x300.jpg
timanttiporaaja, Vaasan Timanttiporaus Oy

Mikä sinun roolisi on H-rakennuksen työmaalla / Bothnia High Five -allianssissa? Mitä tehtäviä se sisältää? 

Toimin timanttiporaajana(* H-rakennuksen työmaalla. Poraamme H-talon betoni- ja harkkoväliseiniin reikiä talotekniikan läpivientejä varten. Tekemiemme reikien kautta vedetään ilmastointikanavat,  lämpöputket sekä sähköjohdot.

Etenemme H-talossa sitä mukaa kun väliseiniä on pystytetty ja talotekniikan asentajat ovat merkinneet meille porattavat kohdat. Päätoteuttajan työnjohdon kanssa käymme läpi aikataulun ja työjärjestyksen.

*) Timanttiporausta tehdään kovaan materiaaliin, kuten betoniin tai harkkoon. Porauksessa käytetään vettä jäähdytykseen ja pölynhallintaan. Vesi imetään pois samalla kun porataan. Nimi timanttiporaus juontuu poranterässä käytetystä teollisuustimantista, joka läpäisee sujuvasti ja tarkasti kovatkin materiaalit.

Miten työsi näkyy hankkeen päätyttyä? Mitä se tarkoittaa asiakkaalle? 

Suoranaisesti meidän työmme ei näy H-talossa liikkujille. Sähkö, putki- ja iv-kanavia varten tekemämme reiät kulkevat alakaton yläpuolella piilossa. Meidän työmme on tehdä reitit ja auttaa siten talotekniikan asentamisessa.

Mitä H-rakennuksen työmaalla toimiminen tarkoittaa sinulle?

Onhan tämä normaalia isompi työmaa. Se näkyy meille etenkin aliurakan pituutena. Tulimme H-rakennuksen työmaalle vuodenvaihteessa 2020 ja olemme työskennelleet nyt vähän yli vuoden.

Mitä itse ajattelet tulevasta rakennuksesta ja tästä hankkeesta?

Minusta hyvä, kun toimintoja keskitetään yhteen ja hoitoa saa samasta paikasta.  Asun Maalahdessa, joten kuulun itsekin Vaasan sairaanhoitopiirin alueelle.

Mitä teet vapaa-ajalla?

Yksi harrastukseni on mönkijällä ajelu, se on rentouttavaa ja mukavaa.

Tutustu H-uudisrakennuksen tekijöihin ja heidän tehtäviinsä

YHTEYSTIEDOT Projekti- ja työmaatoimistojen osoitteet sekä yhteyshenkilöt löydät täältä.

Lue lisää