Heidi Mäenpää – työmaainsinööriharjoittelija

Heidi Mäenpää
Työmaainsinööriharjoittelija
YIT

Mikä sinun roolisi on BH5-allianssissa? Mitä tehtäviä se sisältää?

Toimin työmaainsinööriharjoittelijana. Aloitin työt hankkeessa elokuussa 2021. Olen ollut mukana ensimmäisen vaiheen itselleluovutuksissa ja tehnyt toisen vaiheen itselleluovutuksia, eli kiertänyt H-talon rakennusosia ja listannut keskeneräisiä tai puutteellisia kohtia. Sain heti vastuulleni suunnitella ja toteuttaa talon ääneneristysmittauksia sekä selvittää näin massiivisen kohteen tiiveysmittausten toteutusta. Olen järjestänyt huollon koulutuksia ja käyttäjien koulutuksia. Kesällä toimin taiteilijoiden yhteyshenkilönä työmaalla sovittamassa toimituksia ja työskentelyä työmaalla.

Olen päässyt tekemään harjoittelijana hyvin monipuolisia ja opettavaisia töitä. Valmistuin Seinäjoen ammattikorkeakoulussa toukokuussa 2022.

Miten työsi näkyy hankkeen päätyttyä? Mitä se tarkoittaa asiakkaalle?

Ainakin itselleluovutusten myötä asiakkaalle näkyy talon korkea laatu, kaikki on toimivaa ja viimeisteltyä. Huollon koulutuksia tehdessäni on selvinnyt, miten hienoja teknisiä ratkaisuja rakennuksessa on. Kun talo on käytössä, huolto ja hoitohenkilökunta osaavat käyttää uusinta tekniikkaa olevia laitteita sekä ratkaista oikein mahdollisia häiriötilanteita.

Miten allianssimalli näkyy sinulle? Mitä pidät allianssityöskentelystä?

Allianssimalli ei uskoakseni näy niin paljon työntekijöille kuin työnjohdolle. On kuitenkin ollut mielenkiintoista aloittaa tällaisessa projektissa, jossa toimintakulttuuri on erilainen kuin mitä koulussa on käsitelty. Allianssimalli on tuntunut mukavalta ja toverilliselta, vaikka toisaalta jotkut asiat venyvät, kun päättäjiä on useampia.

Mitä toivot Pohjanmaan hyvinvointialueen asukkaiden ajattelevan H-rakennuksesta?

Uskon, että kaikki tekniikan ratkaisut on tehty niin hyvin, että ne ovat asiakkaalle jopa huomaamattomia. Toivon, että he huomaavat, miten laadukkaasti ja hyvin sairaalarakennus on rakennettu.

Mitä itse ajattelet hankkeesta ja tulevasta H-talosta?

H-talo on mielestäni visuaalisesti kaunis rakennus. Sisällä on paljon yksityiskohtia ja taideteoksia, jotka luovat viihtyisyyttä. Pohjaratkaisu voi tuntua aluksi sekavalta mutta kun siitä pääsee jyvälle, huomaa että se on erittäin toimiva.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Koko viime talvena vapaa-aika on mennyt oikeastaan opiskellessa. Muuten vietän perheen kanssa paljon aikaa. Ja toki neulepuikoilla täytyy aina olla jokin projekti.

Tutustu H-uudisrakennuksen tekijöihin ja heidän tehtäviinsä

YHTEYSTIEDOT Projekti- ja työmaatoimistojen osoitteet sekä yhteyshenkilöt löydät täältä.

Lue lisää