Jere Rajamäki – sähköasentamisen työharjoittelija

Jere Rajamäki
työharjoittelija
VAMIA

Mikä on sinun roolisi H-rakennuksen työmaalla? Mitä tehtäviä se sisältää?

Opiskelen VAMIAlla sähköasentajaksi. Meillä oli syksyllä työharjoittelujakso ja toimin H-rakennuksen työmaalla yhdeksän viikon ajan. Työskentelin päätoteuttajan aliurakoitsijan AREn sähköasennuspuolella.

Pääsin mm. asentamaan ja kytkemään hoitajakutsujärjestelmän kojeita kuudessa eri kerroksessa. Hoitajakutsujärjestelmässä on useita erityyppisiä kojeita, joita sijaitsevat ympäri rakennusta . Lisäksi asensin vetonaruja WC-tiloihin useassa eri kerroksessa. Hoitajakutsujärjestelmä linkittyy myös hisseihin ja pääsin kaapeloimaan hoitajakutsujärjestelmän ja hissien välisiä kaapeleita. Tehtäviini kuului myös pienjännitejärjestelmän merkinnät, joita on noin 5 000 kappaletta, sekä käytävänäyttö asennuksia. Tein töitä minulle nimetyn vastuuhenkilön / ammattilaisen ohjauksessa.

Mitä ajattelet tulevasta H-rakennuksesta?

Uskon, että H-rakennuksesta tulee toimiva ja hyvä sairaalarakennus. Se on rakennettu hyvin ja näyttää hyvältä ja tyylikkäältä. Työharjoittelun aluksi rakennus tuntui sokkelolta, kun missään ei ollut vielä ovia tai kylttejä, mutta lopulta siellä oppi kulkemaan hyvin ja kaikki tuntuikin selkeältä. Nyt talossa on jo paljon valmista pintaa nähtävillä. Jotkut kerrokset ovat jo valmiita tai lähes valmiita.

Mitä pidit työharjoittelujaksostasi?

Pidin työharjoittelusta todella paljon. ARElaiset ottivat minut hyvin vastaan työporukkaan, ja työmaalla oli yleisesti tosi hyvä ilmapiiri. Sain myös tehdä monipuolisia työtehtäviä ja oppia paljon uusia asioita. Kirjoitin työharjoittelusta opintojani varten päiväkirjaa, joka kuului tehtäväksi harjoittelujakson sisältöön.

Mitä odotat tulevasta työelämästä H-rakennuksen työmaan jälkeen?

Minulle jäi tosi hyvä fiilis työskentelystä sairaalarakennuksen työmaalla. Tämä oli hyvä ja hieno työkokemus. Oikeastaan odotan jo opintojen loppua, sillä mieluiten menisin suoraan työelämään. Voisin hyvin kuvitella tekeväni töitä tämäntyyppisissä projekteissa jatkossakin.

Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajallasi?

Pelaan jonkin verran, metsästän sekä vietän aikaa kavereiden ja tyttökaverin kanssa. Työharjoittelun jälkeen jatkan koulunkäyntiä normaalisti ja tavoitteena on myös päästä tekemään alan töitä opintojen ohella.

Tutustu H-uudisrakennuksen tekijöihin ja heidän tehtäviinsä

YHTEYSTIEDOT Projekti- ja työmaatoimistojen osoitteet sekä yhteyshenkilöt löydät täältä.