Joni Hannus – sisätyönjohtaja

Joni Hannus
Sisätyönjohtaja, luovutusvaiheen koordinaattori
YIT

Mikä sinun roolisi on BH5-allianssissa? Mitä tehtäviä se sisältää?

Toimin sisätyön johtajana, vastaan olosuhdehallinnasta ja koordinoin luovutusvaiheen töitä. Sisätyönjohtajan vastuualueeseen kuuluvat esimerkiksi tilojen hoitaminen tekniikan asennuksia varten pölypuhtaiksi ja osastoiden asennusalueet erilleen muista tiloista. Olosuhdehallinnassa puolestaan varmistetaan kokonaisvaltaisesti, että tilat ovat esimerkiksi kosteudenhallinnan ja pölyn kannalta optimaaliset. Luovutusvaiheen koordinaattorina laadin luovutusvaiheen aikataulun, jotta kaikki työvaiheet ehditään tekemään suunnitellusti.

Mitä kaikkea työmaan luovutusvaihe ja sen tehtävät sisältävät?

Luovutusvaihe tarkoittaa rakennustöiden valmistumisen ja käyttäjän saapumisen välistä aikaa. Luovutusvaihe alkaa, kun loppusiivous on ensimmäisessä vaiheessa, eli tilat siivotaan pölyttömiksi. Luovutusvaiheen aikatauluttaminen vie suurimman osan omasta työajastani. Työmaa on suuri, joten aikataulua seurataan ja päivitetään jatkuvasti. Loppusiivouksen ensimmäistä vaihetta seuraavat toimintakoevaiheen puhtaustarkastus sekä käynnistyslupa ilmanvaihtokoneille, tekniikan mittauksille ja toimintakokeille. Työlistalla ovat myös tarkistuslistakierrot, alakattojen asentaminen umpeen ja loppusiivouksen toinen vaihe. Lopuksi tehdään vielä luovutusvaiheen puhtaustarkastus. 

Miten työsi näkyy hankkeen päätyttyä? Mitä se tarkoittaa asiakkaalle?

Sisätyövaiheiden osalta asiakkaalle näkyvää pintaa ovat laadukkaasti ja suunnitelmien mukaan toteutetut tilat. Onnistuneiden luovutusvaiheen töiden seurauksena käyttäjä saa laadukkaan kiinteistön, jossa toiminta on mukava aloittaa. Siivouksen ja toimintakokeiden ansiosta kaikki myös toimii kuten pitää. Kaikki on testattu ja tehty käyttäjälle valmiiksi.

Miten allianssityömalli näkyy sinulle? Mitä pidät allianssityöskentelystä?

Olen aiemmin työskennellyt rakennusyrityksessä ja urakoissa, jossa vastaavalla työnjohtajalla on painavin sana. Allianssissa myös muut osapuolet saavat vaikuttaa asioihin enemmän. Uuden toimintatavan oppiminen on siis ollut opettelua myös minulle. Olen pitänyt positiivisena, että allianssissa olemme kaikki samanarvoisia ja asiat nostetaan yhteiselle pöydälle käsiteltäväksi. Haastavampaa sen sijaan on ollut sovittaa työpäiviin suuri palaverien määrä, sillä hanke on niin laaja. Palavereita väistämättä järjestetään allianssissa enemmän, koska asioita käsitellään yhdessä.

Mitä toivot Pohjanmaan hyvinvointialueen asukkaiden ajattelevan H-rakennuksesta?

Toivon, että asiakkaat ovat vaikuttuneita koko H-rakennuksesta. Kun he tulevat paikalle, vastassa on siististi ja viimeisen päälle toteutettu piha-alue. Toivon, että he kokevat sisätilojen olevan laadukkaan näköiset ja viimeistellyt. Moni varmasti hämmästelee, miten olemme näin suuren ja monimutkaisen hankkeen saaneet toteutettua tällä tasolla. Haluan tuntea ylpeyttä, kun kerron olleeni H-rakennuksen työmaalla töissä. 

Mitä ajattelet hankkeesta ja tulevasta H-talosta? 

Lopputuloksesta tulee kaikkien tehtyjen päätösten yhdistelmä. Rakennusurakan varrella on pystytty yhdessä ratkaisemaan monet erilaiset kysymykset ja haasteet. Tämän johdosta H-talo on voitu toteuttaa erittäin laadukkaasti, ja uskon että siitä tulee hyvin toimiva sairaalarakennus. Tilat ovat mielestäni upeat ja kiinteistö on suuri ja vaikuttava. Talon massiivisuus tekee tulijaan vaikutuksen jo moottoritien liikenneympyrässä asti.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Päätyöni on pitkälti ajatustyötä ja asioiden pohtimista, mikä on välillä hieman raskastakin. Siksi tykkään vapaa-ajalla harrastaa jotain ihan muuta. Puran energiaa esimerkiksi metallimusiikin kuunteluun ja katson elokuvia, jotka eivät muistuta omaa arkeani yhtään. Suosikkielokuviani ovat supersankari- ja scifileffat. Lisäksi kaikenlaisten remontointitöiden tekeminen itse omilla käsillä sekä perheen parissa vietetty aika ovat hyvää vastapainoa kuormittavalle työpäivälle.

Tutustu H-uudisrakennuksen tekijöihin ja heidän tehtäviinsä

YHTEYSTIEDOT Projektitoimiston osoitteen ja yhteyshenkilöt löydät täältä.

Lue lisää