Jukka Pylväinen - yksikönpäällikkö, sähköasennukset

Jukka Pylväinen Jukka_Pylväinen2_400x300.jpg
yksikönpäällikkö, sähköprojektit, Are 

Mikä sinun roolisi on Bothnia High 5 -allianssissa? Mitä tehtäviä se sisältää? 

Meidän sähköyksikkömme Vaasassa toteuttaa H-rakennuksen työmaalla sähköasennukset. Tiimiin kuuluu tällä hetkellä minun lisäkseni kaksi projektipäällikköä omine vastuualueineen sekä sähköasentajia. Minä vastaan yksikön päivittäisestä toiminnasta ja koordinoin asennuksia. Taustalla tukenamme toimii myös meidän hankintaorganisaatiomme.

Osallistun työmaan palavereihin, jotka liittyvät sähköasennusten toteutukseen, suunnitelmien muutoksiin ja aikatauluihin.

Tehtäviini kuuluu myös sähköhankintojen toimituksien aikataulutus. Siinä tärkeintä on saada oikeat tuotteet oikeaan aikaan työmaalle, eli että ne ovat asennettavissa, kun työmaalla on edetty kyseiseen asennustyöhön. Pääasiassa sähköhankinnat käsittävät erilaisia valaisimia, keskuksia, kaapeleita ja johtoteitä sekä tele- ja heikkovirtajärjestelmiä. Aikataulutettavaa riittää, sillä esimerkiksi valaisimia tulee rakennukseen yli 8 000 kappaletta.

Miten työsi näkyy hankkeen päätyttyä? Mitä se tarkoittaa asiakkaalle ja henkilökunnalle? 

Lopputuloksena on sähköjen puolesta, ja tietysti muutenkin, suunnitelmia vastaava ja hyvin toimiva sairaalarakennus. Että siellä on hyvä asioida ja työskennellä.

Mitä allianssissa ja H-rakennuksen työmaalla toimiminen tarkoittaa sinulle?

Allianssihenki ja -toimintamalli näkyy. Kukaan ei sooloile esimerkiksi hankinnoissa, vaan teemme yhteiset päätökset. Tarkoituksena on varmistua, että huomioimme kaikki näkökulmat, esimerkiksi rakennuksen käyttäjien tarpeet.

Minusta on hienoa olla mukana H-uudisrakennushankkeessa, tällaiseen ei usein tule tilaisuutta päästä mukaan. Iso projekti on myös tekijöilleen monitahoisempi. Mahdollisissa muutoksissa on huomioitava laajasti eri näkökulmat, esimerkiksi ratkaisun käytettävyys tai ylläpito.

Miten allianssityöskentely poikkeaa aikaisemmista työskentelytavoista?

Yhteisten päätösten aikaansaaminen edellyttää monien eri tahojen kuuntelemista ja siten palavereja on normaalia enemmän.

Kerro joku mieleenpainuva tapahtuma allianssista tai H-rakennuksen työmaalta?

Koronapandemia tulee ensimmäisenä mieleen. Se on vaikuttanut tänä vuonna myös meidän työskentelyymme. Teams-sovellusta on tullut käytettyä paljon, kun valtaosa palavereista on järjestetty etänä.

Mitä itse ajattelet tulevasta rakennuksesta ja tästä hankkeesta?

Tässä vaiheessa ajattelen tätä vielä puhtaasti työmaana. Minulle tämä on projekti, jossa on nyt meidän osuuteemme kiivaimmillaan käynnissä. En ole oikeastaan miettinyt, mitä valmis H-talo tarkoittaa minulle sairaanhoitopiirin asukkaana.

Mitä harrastat ja miten rentoudut? 

Harrastan jääkiekkoa, jalkapalloa ja futsalia eli salifutista. Jalkapalloa olen pelannut reilut 25 vuotta, se on suosikkilajini.

Kalastaminen on minulle paras tapa rentoutua. Vesille suunnatessa unohtuu työasiat ja muut arkiaskareet.

 

Tutustu H-uudisrakennuksen tekijöihin ja heidän tehtäviinsä

YHTEYSTIEDOT Projekti- ja työmaatoimistojen osoitteet sekä yhteyshenkilöt löydät täältä.

Lue lisää