Jussi Kontturi - rakennusteknisten töiden valvoja

Jussi Kontturi Jussi_Kontturi_VSHP_400x300.jpg
Rakennusteknisten töiden valvoja
Vaasan sairaanhoitopiirin tekninen yksikkö

Mikä sinun roolisi on Bothnia High 5 -allianssissa? Mitä tehtäviä se sisältää?

Olen rakennusteknisten töiden valvoja Bothnia High 5 -allianssissa. Tulin mukaan allianssiin tammikuussa 2021. Edeltäjäni Antti Koivisto on jäämässä eläkkeelle kevään 2021 aikana ja minä jatkan hänen tehtäviään.

Kuulun allianssin projektiryhmään (APR). APR:n tehtävänä on johtaa ja koordinoida projektin päivittäistä toimintaa.

Teen yhteistyötä kaikkien allianssin osapuolien kanssa, mutta eniten työskentelen sairaalan teknisen yksikön asiantuntijoiden ja päätoteuttajan (YIT) edustajien kanssa. Seuraan, että tilaaja saa laadullisesti sitä, mitä on tilattu. Katson, että työtavat ovat asianmukaisia ja että ne tehdään oikeassa järjestyksessä. Aikatauluseurannalla pyrimme varmistamaan, että rakennus valmistuu aikataulussa.

Tilaajan edustajana valvon P1-luokan puhtaudenhallintaa työmaalla. Estämme rakennuspölystä aiheutuvat haitat sekä rakentamisen aikana että käyttöönoton jälkeen. Rakennusaikana ei saa kertyä pölyä eikä epäpuhtauksia rakenteisiin, sillä ne leviäisivät ilmanvaihdon mukana sisäilmaan, kun talo otetaan käyttöön. (Lue, mitä P1-puhtausluokan mukainen rakentaminen H-uudisrakennushankkeessa tarkoittaa)

Hoidan myös työturvallisuuskoordinaattorin tehtäviä. Katson, että työmaalla toimitaan työturvallisuussuunnitelman mukaan, suojavarusteet ovat kunnossa ja ohjeita noudatetaan.

Miten työsi näkyy hankkeen päätyttyä ja H-talon valmistuttua? Mitä se tarkoittaa asiakkaalle ja henkilökunnalle?

Yhdessä teemme uuden, laadukkaan sairaalarakennuksen. Sairaalan henkilökunnalle ja asiakkaille tulee selkeät ja hyvin toimivat tilat.

Mitä allianssissa toimiminen tarkoittaa sinulle? Mitä pidät allianssityöskentelystä ja miten se poikkeaa aikaisemmista työskentelytavoista?

Tämä on ensimmäinen allianssihankkeeni. Tulin allianssiin aika myöhäisessä vaiheessa, enkä ehtinyt olla suunnittelussa niinkään mukana.

Rakentaminen ja tekeminen ylipäätään on avoimempaa kuin perinteisellä mallilla tehtäessä. Teemme asioita yhteisen hyvän eteen ja haemme yhdessä ratkaisuja. Istumme porukalla ja haastamme toinen toisemme päästäksemme mahdollisimman hyvään lopputulokseen.

Minusta allianssimalli on hyvä tapa rakentaa. Uskon sen käytön lisääntyvän jatkossa.

Kerro joku mieleenpainuva juttu allianssista?

H-rakennukseen tulee 37 000 neliötä ja se on iso kokonaisuus. Nyt rakennusaikana, kun ikkunoista ei näy vielä ulos, sisällä suunnistaminen on hankalaa. Ensimmäisen kerran yksin rakennuksessa kiertäessäni kävelin siipiä moneen kertaan, enkä lopulta tiennyt, mistä pääsen ulos. Nykyään osaan liikkua jo ihan sujuvasti siellä.

Mitä toivot Vaasan sairaanhoitopiirin asukkaiden ajattelevan hankkeesta?

Kyllä minä uskon ja toivon, että kaikki asukkaat tällä alueella on tyytyväisiä, kun saamme uuden ja hyvän sairaalarakennuksen. Se kuitenkin koskee hyvin monia tällä alueella asuvia jossain vaiheessa.

Miten vietät vapaa-aikaa?

Vapaa-ajallani mökkeilen paljon. Mökillä veneilen ja kalastan. Syksyisin harrastan metsästystä.

Tutustu H-uudisrakennuksen tekijöihin ja heidän tehtäviinsä

YHTEYSTIEDOT Projekti- ja työmaatoimistojen osoitteet sekä yhteyshenkilöt löydät täältä.