Kalle Salmela – LV-työnjohtaja

Kalle Salmela Kalle_Salmela_400x300.jpg
projektipäällikkö, LV, Are Oy

Mikä sinun roolisi on H-rakennuksen työmaalla ja Bothnia High 5 -allianssissa? Mitä tehtäviä se sisältää?

Olen yksi H-rakennuksen työmaan kolmesta LV- eli putkiurakan työnjohtajasta. LV-urakka pitää sisällään lämmitys-, vesi- ja viemäritekniikan sekä sairaalakaasuputkistojen asennustyöt. Näiden lisäksi meidän aliurakoitsijamme toteuttavat automaattisen sammutuslaitejärjestelmän (sprinkleri) ja sairaalan putkipostin laiteasennukset.

H-talon työmaalla olen ollut noin vuoden lähes täysipäiväisesti, toki koronapandemian vuoksi olemme joutuneet porrastamaan läsnäoloamme. Tällä hetkellä meillä on toistakymmentä putkiasentajaa töissä työmaalla.

Hoidan putkiurakkaan liittyviä juoksevia asioita hyvin monipuolisesti. Autan putkitöistä vastaavaa työnjohtajaa ja putkiasentajiamme urakan toteuttamisessa. Pyrin varmistamaan, että asentajat pääsevät tekemään työtään viivytyksettä ja etenemään suunnitellusti.

Tarkistan LV-suunnitelmat ja -tietomallit asennuksen sekä käytännön toteutuksen näkökulmasta. Seuraan asennustöiden aikataulua ja edistymistä. Valvon, että putkiasennukset tehdään oikein ja suunnitelmien mukaisesti.

Tilaan putkiasennuksiin tarvittavat materiaalit ja huolehdin, että ne toimitetaan oikeaan aikaan. Iso työ ennen materiaalien tilaamista on niiden määrälaskenta piirustuksista. Mittaan suunnitelmista putkien metrimäärät, joiden mukaisesti teen tilauksen. Varmistan, että putkien läpivientejä varten tehdään reiät, ennen kuin asentajien on määrä aloittaa työt kyseisessä rakennuksen osassa.

Miten työsi näkyy H-talon valmistuttua? Mitä se tarkoittaa asiakkaalle ja henkilökunnalle?

Minun työni ei taida suoraan näkyä talossa asioiville tai työskenteleville, mutta LV-urakan osalta olen osaltani vaikuttanut H-talon valmistumiseen aikataulussa. Olen ollut mukana tekemässä rakennusta, joka toivottavasti palvelee käyttäjiään hyvin ja tarkoituksenmukaisesti.

Mitä allianssissa toimiminen tarkoittaa sinulle? Mitä pidät allianssityöskentelystä?

Kun toteutusmuotona on allianssimalli, tulee työskenneltyä useampien henkilöiden kanssa. Se vaatii enemmän, mutta on minusta myös hyvä asia. Asioista keskustellaan monen eri tahon kanssa ja haetaan ongelmiin ratkaisuja useampi näkökulma huomioiden.

Monissa asioissa käyttäjien edustajilla on mahdollisuus vaikuttaa ja kertoa mielipiteensä. Heillä on tietysti paras näkemys hoitoprosessien ja työskentelyn kannalta, kun tarkastelemme vaikkapa erikoistilojen vesikalusteiden, kuten hanojen ja altaiden, sijoittamista sekä sopivuutta käyttötarkoitukseensa. Onhan se hienoa, kun voimme hyödyntää sellaisten ihmisten näkemystä, jotka tulevat työskentelemään talossa.

Mitä H-rakennuksen työmaalla toimiminen tarkoittaa sinulle?

Tämä on iso työmaa ja pinta-alaltaan laaja. Normaalisti hoidan kuuttakin projektia samanaikaisesti, mutta H-talo vaatii kyllä sataprosenttisen osallisuuden ja läsnäolon. Meillä on LV-töitä käynnissä eri puolilla taloa, ja eri vaiheissa.

Kerro joku merkittävä asia H-rakennuksen työmaalta?

Meillä on loistava porukka ja hyvä yhteishenki työmaalla. Työpäivät ovat usein hauskoja ja huumori kukkii.

Mitä ajattelet tulevasta rakennuksesta ja tästä hankkeesta?

Asun itsekin Vaasan sairaanhoitopiirin alueella. Uskon meidän saavan hyvät ja modernit tilat käyttöömme. Toivon, että asiakkaat ja henkilökunta pitävät lopputuloksesta.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Jääkiekko oli pitkään tärkein harrastukseni, mutta muutettuani Vaasaan se on pikkuhiljaa jäänyt taka-alalle. Tänä talvena tuli käytyä ahkerasti laskettelumäissä ja etenkin niiden parkeissa(*.Lähiseudun rinteet tulivat tutuiksi.

Otimme syksyllä australianpaimenkoiran pennun. Hänen kanssaan tulee tietysti oltua paljon. Välillä hän keksii meille hauskoja yllätyksiä sillä välin, kun olemme töissä. 😊

*) Parkeissa on usein hyppyreitä sekä erilaisia liukupintoja, kuten reilejä.

Tutustu H-uudisrakennuksen tekijöihin ja heidän tehtäviinsä

YHTEYSTIEDOT Projekti- ja työmaatoimistojen osoitteet sekä yhteyshenkilöt löydät täältä.