Marko Sammal – potilasnostimien ja kävelyradan asentaja

Marko Sammal
Potilasnostimien ja kävelyradan asentaja
Algol Trehab Oy

Mikä sinun roolisi on BH5-allianssissa? Mitä tehtäviä se sisältää?

Olen H-rakennuksen potilasnostimien ja kävelyradan asentaja. Potilasnostimia tulee sairaalassa tiettyihin huoneisiin. Työhöni kuuluu kiskojen ja ripustimien asentaminen kattoon, moottorin asentaminen ja nostoliinojen kiinnitys.

H-rakennuksen kävelyrata on suurimpia, mitä olen urani aikana ollut tekemässä. Kävelyrata kulkee talon viidennessä kerroksessa käytävän katossa ja kiertää talon yhden rakennusosan kokonaan ympäri. Rata on kokonaisuudessaan jopa hieman yli 100 metriä pitkä.

Kun saimme noin vuosi sitten tietoon H-talon alakattokorot ja iv-kanavien ja käyttövesiputkien paikat, suunnittelimme kaikkien laitteidemme ripustimien paikat. Asentaminen on todella millintarkkaa työtä, jotta nostimet ja kävelyrata toimivat kuten niiden pitää.

Miten työsi näkyy hankkeen päätyttyä? Mitä se tarkoittaa asiakkaalle?

Potilasnostimia käytetään sairaalassa potilaiden nostamiseen sängystä esimerkiksi pyörätuoliin tai suihkutuoliin. Kävelyrataa käytetään kuntouttamiseen ja kävelyn uudelleen opetteluun henkilöille, jotka ovat olleet esimerkiksi onnettomuudessa.

Miten allianssityömalli näkyy sinulle? Mitä pidät allianssityöskentelystä?

Allianssimalli ei näy asennustyössäni millään tavalla. Työni noudattaa tyypillistä kaavaa, miten sairaalat rakennetaan. Sovin projektipäällikköni kanssa, minkä suunnitelman mukaan mennään.

Kerro jokin mieleenpainuva tapahtuma projektin varrelta?

Kaikki on toiminut H-rakennuksen työmaalla todella sujuvasti ja hyvässä yhteishengessä. Olen auttanut muita heidän töissään ja he ovat auttaneet vastavuoroisesti minua.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Työskentelen viikot sairaalatyömailla eri puolella Suomea ja asun silloin hotelleissa. Hotellielämään kuuluu paljon saunomista ja uimista. Viikonloput vietän aina perheeni kanssa kotona Järvenpäässä.

Tutustu H-uudisrakennuksen tekijöihin ja heidän tehtäviinsä

YHTEYSTIEDOT Projekti- ja työmaatoimistojen osoitteet sekä yhteyshenkilöt löydät täältä.