Allianssin projektipäällikkö Markus Kaustinen

Markus KaustinenMarkus_Kaustinen_pieni_sisältökuva_300x225.jpg
Allianssin projektipäällikkö
YIT

Mikä sinun roolisi on Bothnia High Five -allianssissa?  

Toimin allianssin projektipäällikkönä. Tehtäviini kuuluvat suunnittelun, toteutuksen, eri tavoitteiden ja kustannushallinnan kokonaisvastuun yhteensovitus yhdessä allianssiosapuolten kanssa. Lisäksi työhöni kuuluu monipuolista organisointia Big Room -työpajasuunnittelusta työmaan toteutukseen. 

Miten projektipäällikön työ näkyy hankkeen lopussa?  

Avaintulosalueiden ja hankkeen tavoitteiden täyttymisen kautta. Kun tavoitteet ovat toteutuneet, tilat ovat turvalliset ja terveet sekä helposti muunneltavat. Lisäksi meillä on energiatehokas ja älykäs rakennus koko sen elinkaaren ajan. 

Mitä allianssissa toimiminen tarkoittaa sinulle?  Mitä pidät allianssityöskentelystä?   

Työskentelytapana tämä on hyvä ja joustava, puhallamme yhteen hiileen. Allianssimalli on poikkeava tapa rakentaa, sillä olemme kaikki samalla puolella pöytää. 

Miten allianssityöskentely poikkeaa aikaisemmista työskentelytavoista? Onko joku asia helpompaa tai haasteellisempaa kuin normaalisti? 

Yhteistyö ja vastuun jakautuminen korostuvat tässä urakkamuodossa. Kukaan ei voi tehdä yksin, vaan teemme yhdessä. Se, miten hyvin tässä onnistumme, vaikuttaa suoraan projektin lopputulokseen.  
Yhteistyökyvyn hiominen vaatii oman aikansa ja joskus se voi olla haastavaa. Perinteisessä mallissa roolit ovat jo muovautuneet.  

Allianssissa voimme huomioida mahdolliset muutokset joustavammin. 

Kerro joku hauska kommellus tai joku muu mieleenpainuva tapahtuma allianssista?  

Allianssin projektipäällikkönä vastuullani on huolehtia myös työpajatyöskentelyn toimivuudesta, tuloksellisuudesta ja ajankäytön tehokkuudesta. Pajojen tuotokset ovat tärkeitä projektin eteenpäin viemisessä.  
 
Työpajoissa meillä on ollut aina hyvä tekemisen meininki. Alkuvuonna eräs työpaja kiinnitti kuitenkin erityisesti huomioni, sillä iloista työskentelyä (= poikkeuksellisen hillitöntä naurunremakkaa) oli todella paljon. Pakko myöntää, että hetken kävi mielessä, ehdimmekö saada päivän työpajan tavoitteet maaliin. Saimme kuitenkin aikaan erinomaisia tuloksia ja pääsimme hienosti päämäärämme. Huumoria oli runsaasti, mutta se sopii hyvin tähän toimintamalliin!  

Miten palaudut tiiviistä työpajaviikosta? 

Pitkät automatkat auttavat osaltaan palautumistani, minulla tulee ajettua aika paljon. Menomatkalla valmistaudun tulevaan työpäivään ja palatessani jäsennän kuluneen päivän tapahtumat. Lisäksi juoksulenkit kesällä ja hiihto talvella rentouttavat mukavasti. 

Tutustu H-uudisrakennuksen tekijöihin ja heidän tehtäviinsä

YHTEYSTIEDOT Projekti- ja työmaatoimistojen osoitteet sekä yhteyshenkilöt löydät täältä.

Lue lisää