Mika Vinni - työpäällikkö

Mika VinniMika_Vinni_Heikkinen_yhtiöt_400x300.jpg
työpäällikkö, Heikkinen Yhtiöt Oy

 

Mikä sinun roolisi on H-rakennuksen työmaalla? Mitä tehtäviä se sisältää? 

Toimin lattiatöiden työpäällikkönä H-rakennuksen työmaalla. Meidän urakkaamme kuuluvat lattioiden tasoitukset sekä lattioiden pinnoitukset eli muovimattojen asennukset. Me urakoimme kaikkiaan noin 26 000 neliötä H-talon lattiaa. Lisäksi me asennamme seinä- ja törmäyssuojat H-taloon.

Aloitamme lattiatyöt pumpputasoituksella. Pumpputasoite on lattiaan pumpattava lattiatasoite, joka levittyy itsestään. Se avulla oikaisemme lattian tasaiseksi haluttuun korkeuteen. Kosteissa tiloissa teemme tarvittavat kaadot lattiaan. Kun lattiatasoite on kuiva, meidän tiimimme päällystää lattian muovimatolla.

Päätoteuttajan (YIT) työnjohdon kanssa aikataulutamme meidän työmme viikoittain, ja sen jälkeen minä organisoin meidän työmme sen mukaisesti. Käyn läpi suunnitelmia ja hoidan materiaalit työmaalle. Sovin toimituksista logistiikasta vastaavien henkilöiden kanssa.

Tarkistan ennen lattiatasoituksen aloittamista, että tila on täysin tyhjä, ja että meidän työntekijämme pääsevät aloittamaan työn sovitusti. Kun tasoite on laitettu, sinne ei hetkeen pääse tekemään muita töitä. Työvaiheiden päättyessä tarkistan, että työn laatu on moitteeton. Minun vastuullani on myös huolehtia, että meidän henkilökuntamme tekee työtä turvallisesti ja asianmukaisesti.

Minkälaisia mattoja H-taloon on tulossa?

Väriltään matot ovat aika neutraaleja, niitä on kolmea eri harmaan sävyä. Lattioiden värisävyt ja niiden sijoittelu on määritelty H-talon arkkitehti- ja esteettömyyssuunnitelmissa. Väreillä rajataan eri tilavyöhykkeitä sekä käytävä- ja hoitoalueita. (Lue lisää H-talon esteettömyydestä, linkki artikkeliin H-talo suunnitellaan esteettömäksi ja kaikille tasavertaiseksi)

Mattotyyppejä on kolme. Kuivien tilojen mattoa tulee käytäviin ja tavallisiin huoneisiin. Kosteisiin tiloihin tulee kitkamattoa, joka estää liukumista ja on siksi turvallisempi. Toimenpidehuoneisiin tulee sähköä eristävää mattoa. Se on erikoismatto, joka maadoittaa lattian. Tällöin toimenpidehuoneen lattia ei johda laitteista sähköä siellä työskenteleviin tai hoidettaviin.

Miten työsi näkyy hankkeen päätyttyä? Mitä se tarkoittaa asiakkaalle ja henkilökunnalle? 

Pohjalaisittain voisi ylpeänä sanoa, että kyllä meidän työmme tuntuu ja näkyy asiakkaille sekä henkilökunnalle ihan jokaisella askeleella! 😊

Kaikki H-talossa asioivat tulevat kulkemaan meidän asentamilla muovimatoilla. Lattia on yksi suurimmista pinta-aloista, joka on koko ajan näkyvillä. Meidän työmme on hyvin tehty, kun lattiaan ei kiinnitetä sen kummemmin huomiota. Riittää, kun se on hyvä kulkea ja helppo pitää siistinä.

Mitä H-rakennuksen työmaalla toimiminen tarkoittaa sinulle?

Isolla työmaalla ei voi olla joustoa samalla tavalla kuin pienessä. Kaikkien on pysyttävä sovitussa aikataulussa. Ohjat pitää olla koko ajan vähän kireällä, jotta tietää missä mennään, mitä tuotteita seuraavaksi tarvitaan ja missä rakennusosassa. Tavaroiden on tultava ajoissa työmaalle ja oikeaan paikkaan.

Kyseessä on Pohjanmaan ensimmäinen allianssihanke: vaikuttaako erilainen toteutustapa jotenkin sinun työhösi?

Allianssimalli sopii hyvin näin ison hankkeen toteutukseen. Allianssitoteutus on sopeutuvampi ja ketterämpi isoa rakennusta tehtäessä. Tässä pystytään paremmin reagoimaan ja tekemään muutoksia suunnitelmiin. Perinteisellä mallilla urakoidessa muutoksia ei tehdä enää rakennusvaiheessa kuin poikkeustilanteissa. Toisin sanoen minun työhöni se vaikuttaa niin, että muutoksista pitää pysyä ajan tasalla ja suunnittelujärjestelmässä sekä projektipankissa pitää käydä säännöllisesti.

Kerro joku hauska kommellus H-rakennuksen työmaalta?

Tekevälle sattuu ja kommelluksiakin joskus tapahtuu – mutta ei mitään sellaista, mistä ei selvittäisi. Ei niistä sen enempää. 😊

Mitä toivot Vaasan sairaanhoitopiirin asukkaiden ajattelevan hankkeesta?

Toivon, että asiakkaat kokevat H-talon paikaksi, jossa he saavat tarvitsemansa avun. Uusi rakennus tarjoaa hyvät edellytykset keskitetylle ja korkealaatuiselle hoidolle. Laadukas rakentaminen näkyy asiakkaille laadukkaana paikkana.

Mitä harrastat? 

Liikunta on hyvää tasapainoa hektiselle ja tiukkaan aikataulutetulle työlle. Harrastan liikuntaa aika monipuolisesti. Tykkään juosta pallon perässä, pelaan esimerkiksi koripalloa ja tennistä. Myös eräharrastuksen parissa unohtuu mattoasiat hetkeksi.

 

Tutustu H-uudisrakennuksen tekijöihin ja heidän tehtäviinsä

YHTEYSTIEDOT Projekti- ja työmaatoimistojen osoitteet sekä yhteyshenkilöt löydät täältä.

Lue lisää