Mikael Snellman - allianssin johtoryhmän jäsen

Mikael ”Mikki” SnellmanMikael Snellman Bothnia High 5 -allianssi YIT
Allianssin johtoryhmän jäsen
YIT Suomi Oy, aluejohtaja

Mikä sinun roolisi on Bothnia High Five -allianssissa? Mitä tehtäviä se sisältää?

Olen päätoteuttaja YIT:n paikallisen organisaation johtaja ja allianssin johtoryhmän jäsen. Ensisijainen tehtäväni on varmistaa, että hanke etenee sopimuksen mukaisesti. Meille on tärkeää pitää kiinni tilaajan asettamista tavoitteista ja asiakaslupauksistamme. Toteutamme vähintään sen, mitä olemme luvanneet, toivottavasti vähän ylikin.

Kyseessä on mittava hanke, jonka työllistämisvaikutus on suuri. Parhaimmillaan työmaalla on 200–300 henkilöä töissä ja sen lisäksi hanke työllistää myös työmaa-aitojen ulkopuolella. Oma roolini kohdistuu vahvasti koko rakennusajan YIT:n organisaation varmistamiseen, eli huolehdin, että meillä on riittävästi henkilöitä tämän hankkeen avaintehtävissä. Jo tarjousvaiheessa lupasimme hankkeeseen vahvaa paikallista organisaatiota, ja siitä olemme pitäneet kiinni.

Olen myös allianssin viestintäryhmän jäsen. Koen sen tärkeäksi tehtäväksi, sillä juuri viestinnän avulla voimme kertoa hankkeesta avoimesti ja ylläpitää aktiivista vuorovaikutusta eri sidosryhmien kanssa. Tässä hankkeessa panostamme viestintään erityisen paljon. Harvalla työmaalla on omat nettisivut ja somekanavat, kuten Bothnia High 5 -allianssilla on, se on poikkeavaa.

Miten työsi näkyy hankkeen päätyttyä? Mitä se tarkoittaa asiakkaalle?

Toivottavasti työmme näkyy hankkeen lopussa onnistuneena lopputuloksena, joka vakuuttaa myös allianssiosaamisen ja edistyksellisen yhteistyön osalta. Tavoitteemme on, että tilaaja ja kaikki allianssin osapuolet ovat tyytyväisiä, ja että henkilökunta sekä asiakkaat kokevat saavansa todella hyvät ja toimivat tilat käyttöönsä.

Mitä allianssissa toimiminen tarkoittaa sinulle? Miten allianssityöskentely poikkeaa aikaisemmista työskentelytavoista?

Allianssi-sana assosioituu mielessäni hyvin vahvasti yhdessä tekemiseen, yhteistä maalia kohti pyrkimiseen ja yhteistyöhön. Tähän Pohjanmaan ensimmäiseen allianssihankkeeseen lähdin mukaan todella innostuneesti ja avoimin mielin – olemme kehittämässä meidän alueellamme uutta toimintamallia.

Minun kohdallani allianssityöskentely ei poikkea niin merkittävästi, mutta urakoinnin henkilöille allianssimalli on hyvin erilainen. Perinteisessä rakennusurakassa aloitamme rakentamisen, kun suunnittelu on valmis. Allianssissa tilaaja on valinnut rakentajan mukaan jo aikaisemmassa vaiheessa. Edistämme suunnittelua ja rakentamista enemmän samanaikaisesti, yhteistyössä ja joustavammin.

Allianssissa tilaaja sekä sairaalan asiakkaiden ja henkilökunnan edustajat ovat aktiivisesti mukana heti alusta lähtien eriaiheisissa allianssin työpajoissa. Se on tietysti koko hankkeelle hyväksi, sillä näin saamme selville arvokkaita tietoja esimerkiksi toiminnallisuuksista jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Asiakaslähtöisyytemme toteutuu sekä tilaajan että loppukäyttäjien suuntaan samanaikaisesti. Teemme heille Suomen parasta laatua, ja olen ylpeä, että meidän henkilöstömme on sitä toteuttamassa.

Kerro joku mieleenpainuva tapahtuma allianssista?

Esimerkiksi se jäi mieleen, kun tarjousvaiheessa meillä oli esittää tilaajalle osaajat, jotka kaikki asuvat Pohjanmaalla. Se teki hyvän vaikutuksen, sillä me olemme tässä lähellä saatavilla. Ja tuohan sekin vähän ekstraa, kun myös me itse ja meidän perheemme ovat tulevan rakennuksen käyttäjiä.

Mitä itse ajattelet tulevasta rakennuksesta ja tästä hankkeesta?

Uskon, että se näkyy myös ulospäin, että teemme positiivisella ja innovatiivisella mielellä uutta sairaalaa. Tiedostamme, että olemme tekemässä julkista hanketta, haluamme olla avoimia ja keskustella asioista aktiivisesti.

Minusta on todella hienoa, että läheinen meri on voitu huomioida H-rakennuksen suunnittelussa. Voimme tarjota henkilökunnalle ja asiakkaille yhden viihtyvyystekijän lisää, kun he saavat merinäköalan osaan tiloista. Toivon, että tulevan H-rakennuksen lääkärit ja hoitohenkilökunta voivat ylpeinä kertoa työskentelevänsä Suomen parhaassa sairaalarakennuksessa.

Meille YIT:llä tämä hanke tulee toimimaan tärkeänä referenssikohteena vuosikausia eteenpäin. Myös Pohjolan energiakaupunki saa tästä hienon referenssihankkeen. Energiateema on vahvasti mukana H-rakennuksen suunnittelussa, arkkitehtuurissa, teknisissä ratkaisuissa ja toteutuksessa.

Mitä harrastat?

Olen neljän tyttären isä ja avioliittoa tulee kohta 30 vuotta täyteen. Vietän paljon aikaa perheen ja yhteisten harrastusten parissa. Oma, rakas harrastukseni on maantiepyöräily. Kuuluin viime vuonna Team Rynkebyhyn, joka kerää rahaa vakavasti sairaiden lasten hyväksi.

Tämän vuoden kohokohta on Vätternrundan eli Vättern-järven kierto Ruotsissa. Sillä on mittaa 300 kilometriä ja se on yksi maailman suurimmista pyöräilytapahtumista. Sen lisäksi osallistun 500 kilometrin maratonpyöräilyyn, jossa reittinä on Kilpisjärvi–Äkäslompolo­–Tornio. Uskon vahvasti, että liikunta ja hyvä terveys ovat onnellisen elämän avaintekijöitä.

Mikael Snellman Bothnia High 5 -allianssi

Tutustu H-uudisrakennuksen tekijöihin ja heidän tehtäviinsä

YHTEYSTIEDOT Projekti- ja työmaatoimistojen osoitteet sekä yhteyshenkilöt löydät täältä.