Mikko Reinikainen - arkkitehti, projektipäällikkö

Mikko ReinikainenMikko_Reinikainen_Raami_400x300.jpg
arkkitehti, projektipäällikkö
Raami Arkkitehdit Oy

 

Mikä sinun roolisi on Bothnia High 5 -allianssissa? Mitä tehtäviä se sisältää?

Toimin Raami Arkkitehdit Oy:n arkkitehtiryhmän projektipäällikkönä Bothnia High 5 -allianssissa. Raami Arkkitehdit vastaa H-talon pääsuunnittelijuudesta sekä 1–8. kerroksien tilasuunnittelusta. Näihin kerroksiin sijoittuvat muun muassa erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon avohoitopalvelut​, endoskopia ja päiväosasto sekä somatiikan ja psykiatrian vuodeosastopalveluja​.

Aloitin allianssissa suunnittelijatiimin jäsenenä ja vastasin muun muassa rakennuksen teknisten suunnitelmien yhteensovittamisesta arkkitehtisuunnitelmiin. Teknisesti monimutkaisten suunnittelukohteiden hahmottaminen ja ratkaiseminen muiden suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden kanssa on aina ollut itselleni mieluista tekemistä. Olen myös toiminut suunnittelijakokouksen vetäjänä. Kokouksissa olemme käyneet yhdessä läpi tilaajan, päätoteuttajan ja suunnittelijoiden ajankohtaisia tehtäviä, muutostarpeita sekä päätöksiä. Ohjaan myös arkkitehtitiimin suunnittelua hankinnan ja työmaavaiheiden eri tehtävissä sekä tilaajan toiveiden toteuttamisessa.

Lisäksi toimin yhdyshenkilönä rakennusvalvonnan suuntaan lupa-asioissa. Rakennuslupia on haettu monessa osassa ja pilkotuin kokonaisuuksin – kerroksittain sekä muiden ympäröivien rakennusten osalta erillisin lupinensa, joten jo pelkästään lupaprosessien hoitaminen on ollut haastava tehtävä.

Miten työsi näkyy H-talon valmistuttua? Mitä se tarkoittaa asiakkaalle ja henkilökunnalle?

Kädenjälkeni näkyy monissa erilaisissa tiloissa, mitkä yhdistävät arkkitehtuurin, talotekniikan ja rakenteelliset ratkaisut toimivaksi kokonaisuudeksi tilaajan toiveiden mukaisesti. Yhteistyössä olemme yhdistäneet eri suunnittelualojen osaamisen parhaalla mahdollisella tavalla, jotta H-talosta tulisi arkkitehtuurillisesti mahdollisimman laadukas niin käytön, teknisten ratkaisujen, kuin ulkonäön kannalta.

Mitä allianssissa toimiminen tarkoittaa sinulle? Mitä pidät allianssityöskentelystä?  

Allianssissa työskentely on ollut minulle uutta, mutta olen positiivisesti yllättynyt tavasta viedä hanketta avoimesti yhdessä eteenpäin. Olen kyllä aina pitänyt tiimityöskentelystä muiden erikoissuunnittelijoiden ja osapuolten kanssa.

Näin suuren ja monimutkaisen hankkeen ohjaaminen sekä suunnitteluratkaisujen työstäminen on ollut kehittävää ja opettavaista. Allianssimallille on tyypillistä, että toimintatapoja, suunnitteluratkaisuja ja toteutustapoja parannetaan ja kehitetään jatkuvasti hankkeen tavoitteiden saavuttamiseksi. Suunnitellessa olemme keksineet uusia ja hyödyllisiä tapoja työskennellä, esimerkiksi arkkitehtisuunnitteluun liittyviä työkaluja sekä monipuolisia ja tehokkaita kokouskäytäntöjä.

Kerro joku hauska kommellus tai joku muu mieleenpainuva tapahtuma allianssista?

Etätyöt kotoa käsin ovat tuoneet omat haasteensa varsinkin Teams-kokouksiin. Taaperoikäinen lapsemme on aina välillä aiheuttanut odottamattomia muutoksia kokouksien kulkuun. Kerran allianssin suunnittelijakokousta vetäessäni huomasin kotimme ikkunasta, että autoamme oltiin siirtämässä kadulta huoltotöiden takia. Siinä oli hieman haastetta vetää samanaikaisesti suunnittelijakokousta, viihdyttää lasta ja jännittää, ehtiikö vaimo juosta auton perään.

Mitä toivot Vaasan sairaanhoitopiirin asukkaiden ajattelevan hankkeesta? 

Toivon, että uusi H-rakennus miellyttää niin rakennuksen henkilökuntaa kuin asiakkaita. Lisäksi toivon, että rakennuksen ulkopuolella kulkevat pitävät näkemästään.

Mitä harrastat? 

Urheilua pyrin harrastamaan mahdollisimman monipuolisesti, päälajini on kumminkin jääkiekko. Viime aikoina padel on alkanut kiinnostaa, joka pelin jälkeen tulee hinku kehittyä siinä lisää. Muuten vapaa-aika menee pääosin perheen kanssa touhutessa.

Tutustu H-uudisrakennuksen tekijöihin ja heidän tehtäviinsä

YHTEYSTIEDOT Projekti- ja työmaatoimistojen osoitteet sekä yhteyshenkilöt löydät täältä.

Lue lisää