Pasi Huumarsalo – varusteasennusten projektipäällikkö

Pasi Huumarsalo
Varusteasennusten projektipäällikkö
Cleor

Mikä sinun roolisi on H-rakennuksen työmaalla? Mitä tehtäviä se sisältää?

Me toimimme H-rakennuksen työmaalla varustetoimittajan aliurakoitsijana. Asennamme sairaalarakennuksessa jopa 13 000 pientä paikoilleen työmaan loppuvaiheessa.

Asennettaviin varusteisiin kuuluvat esimerkiksi peilit, koukut, taulukaapit, tukikahvat, naulakkokoukut, ilmoitustaulut ja inva-kalusteet. Potilashuoneiden kylpyhuoneet ovat tärkeä kokonaisuus, sillä niiden varusteista muodostuu iso osa urakasta.

Toimin itse varusteprojektissa projektipäällikkönä ja lisäksi yrityksemme toimitusjohtajana. Hallinnoin materiaalitoimituksia ja järjestän varustemäärien luettelot tavarantoimittajalle, jotta he osaavat toimittaa oikean määrän materiaaleja talon oikeisiin rakennusosiin. Tehtäväni on varmistaa toimitukset asentajien käyttöön oikeaan aikaan. Asentajat ovat pakin kanssa paikan päällä, minä johdan projektia etänä.

Miten työsi näkyy hankkeen päätyttyä? Mitä se tarkoittaa asiakkaalle?

Tapaan sanoa vähän raflaavasti, että me asennamme aina rakennuksen käyttöliittymän. Kaikki H-talon asiakkaat ja henkilökunta käyttävät esimerkiksi naulakkokoukkuja tai käsipyyheannostelijoita. Näistä tuhansista erilaisista varusteista muodostuu taloon melkoinen rakenne, ja niillä on paljon tärkeitä eri tehtäviä sairaalan arjessa.

Miten allianssityömalli näkyy sinulle? Mitä pidät allianssityöskentelystä?

Allianssimalli ei ole näkynyt kovin paljon meille asti. Meidän rajapintamme urakkaan on päätoteuttaja, ja heillä on ollut todella hyvä tiimi ja poikkeuksellisen hyvä ja pätevä työnjohto. Tämä on ollut yksi miellyttävimmistä ympäristöistä työskennellä. Rakennusurakat ylipäätään ovat haastavia ilmapiiriltään, täällä on kuitenkin ollut korkea työmoraali. Liittyykö sitten Pohjanmaahan vai allianssimalliin, mutta asiat puhutaan suoraan ja homma toimii hyvin. Siitä haluan antaa kiitosta.

Mitä ajattelet hankkeesta ja tulevasta H-talosta?

Meille tämä näyttäytyy tyypillisenä sairaalakohteena, johon tulee paljon samoja varusteita kuin muihinkin sairaaloihin. Varustesuunnitelmien taso on ollut hyvä verrattuna aiempiin projekteihimme. Täällä on selvästi mietitty asiat kerralla valmiiksi. Talosuunnitelmien 3D-malleissa on jopa saippua-annostelijat mietitty valmiiksi paikoilleen. Hyvä varustesuunnittelu on helpottanut meidän työtämme merkittävästi.

Kerro jokin mieleenpainuva tapahtuma tai kommellus projektin varrelta?

Projekti on sujunut hyvin ja mennyt ainakin meidän osaltamme kuin elokuvissa. Ainakaan isossa mittakaavassa ei ole tullut eteen mitään kommelluksia. Kesälomalla jäimme väliaikaisesti hieman aikataulusta, mutta se on kurottu jo umpeen.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Yrittäjänä työ ja harrastus tulevat samassa paketissa. Perheen kanssa toki vietän vapaa-aikaa ja keksimme eri aktiviteetteja aina kun mahdollista.

Tutustu H-uudisrakennuksen tekijöihin ja heidän tehtäviinsä

YHTEYSTIEDOT Projekti- ja työmaatoimistojen osoitteet sekä yhteyshenkilöt löydät täältä.