Petri Alapelto - talotekniikkapäällikkö

Petri Alapelto, Petri Alapelto Bothnia High 5 -allianssi
aluejohtaja, Are

Mikä sinun roolisi on Bothnia High Five -allianssissa? Mitä tehtäviä se sisältää? 

Toimin Bothnia High 5 -allianssissa talotekniikkapäällikkönä. Johdan talotekniikkaurakoinnin toteutusta. Tämän lisäksi ohjaan suunnittelua kustannustehokkaisiin sekä asennusystävällisiin ratkaisuihin.

H-uudisrakennuksen talotekniikkaurakka pitää sisällään LVISJA-, sprinkleri- ja putkipostijärjestelmät.

  • LVI = lämmitys-, vesijohto- ja ilmanvaihtotekniikka
  • S = sähköjärjestelmä
  • J = jäähdytys
  • A = rakennusautomaatio
    Rakennusautomaatiolla ohjataan LVISJ-järjestelmiä automaattisesti. Rakennusautomaatiolla pyritään lisäämään viihtyvyyttä ja turvallisuutta sekä vähentämään energiankulutusta.
  • Sprinklerijärjestelmä on automaattinen palonsammutusjärjestelmä. 
  • Putkiposti on järjestelmä, jolla siirretään muun muassa näytteitä sairaalan sisällä.

Are toimii päätoteuttaja YIT:n aliurakoitsijana. Olimme mukana jo allianssin kehitysvaiheessa, ja lokakuun lopussa allekirjoitimme toteutusvaihetta koskevan sopimuksen. H-rakennus ja Bothnia High 5 -allianssi työllistää meitä arelaisia Vaasan ja Pohjanmaan lisäksi myös Etelä- ja Keski-
Pohjanmaalla, Vantaan pääkonttorissa ja tarvittaessa muillakin paikkakunnilla.

Miten työsi näkyy hankkeen päätyttyä? Mitä se tarkoittaa asiakkaalle ja henkilökunnalle? 

Valmiissa H-rakennuksessa talotekniset järjestelmät on toteutettu laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Hyvät sisäolosuhteet on varmistettu laadukkaan talotekniikan avulla. Kiinteistön taloteknisten järjestelmien toiminta on optimoitu ja automatisoitu tehokkaalla tavalla.

Kiinnitämme todella paljon huomiota asiakaslähtöisyyteen ja käyttömukavuuteen. Haemme tähän kiinteistöön parhaiten sopivimmat ratkaisut ja huomioimme myös tilojen muunneltavuuden. Työmme näkyy hyvänä ja toimivana kokonaisuutena.

Mitä allianssissa toimiminen tarkoittaa sinulle? Mitä pidät allianssityöskentelystä? 

Allianssi toteutusmuotona on minulle entuudestaan tuttu, sillä olen ollut tarjoamassa useampaa projektia ja käynnistämässä kahta. Bothnia High 5 -allianssi on kuitenkin ensimmäinen, missä saan olla mukana alusta loppuun saakka.

Allianssimallin etuna on laajempi ja tiiviimpi yhteistyö osapuolien kesken. Saamme tukea toisiltamme yhteisten ratkaisujen läpiviemiseen. Vastakkainasettelua esiintyy korkeintaan rakentavassa mielessä. Meillä kaikilla on sama tavoite, ja yhdessä etsimme keinoja, joilla pääsemme haluttuun lopputulokseen.

Kerro joku mieleenpainuva tapahtuma allianssista?

Oli todella merkittävä hetki, kun sain tiedon, että meidät on valittu tähän projektiin ja pääsimme mukaan KAS-vaiheeseen. Ainakin yhtä hyvin jäi mieleen myös toteutusvaiheen sopimuksen allekirjoitus. Kyseessä oli Aren historian toiseksi suurin sopimus, joten se on erittäin merkittävä koko yritykselle.

Mitä toivot Vaasan sairaanhoitopiirin asukkaiden ajattelevan hankkeesta?

Toivon tietysti, että asiakkaat ja henkilökunta kokevat työmme H-rakennuksen eteen merkitykselliseksi. Teemme työmme laadukkaasti ja toteutamme toimivimmat ratkaisut sovitussa aikataulussa. Meidän tavoitteenamme on tarjota asiakkaille ja henkilökunnalle Suomen parasta laatua. Tämä ei ole vain tyhjä lause ­– tähän me todella tähtäämme!

Mitä harrastat ja miten rentoudut?

Pelaan golfia säännöllisen epäsäännöllisesti ja ajelen moottoripyörällä, kun muilta puuhiltani ehdin. Iso osa vapaa-ajastani kuluu omassa pihapiirissä, autotallissa tai mökillä remontoiden ja uutta rakentaen.

 

Tutustu H-uudisrakennuksen tekijöihin ja heidän tehtäviinsä

YHTEYSTIEDOT Projekti- ja työmaatoimistojen osoitteet sekä yhteyshenkilöt löydät täältä.

Lue lisää