Petri Kontukoski - arkkitehtisuunnittelija ja AJR:n jäsen

Petri KontukoskiPetri Kontukoski Bothnia High 5
arkkitehti
toimitusjohtaja
Arkkitehdit Kontukoski Oy

Mikä sinun roolisi on Bothnia High Five -allianssissa? Mitä tehtäviä se sisältää?

Toimin hankkeen arkkitehtisuunnittelijana ja olen jäsenenä allianssin johtoryhmässä (AJR), joka on allianssin ylin päättävä elin. Johtoryhmässä vastaan suunnitteluun liittyvistä asioista.

Miten työsi näkyy hankkeen päätyttyä? Mitä se tarkoittaa asiakkaalle? 

Vastuullani on erityisesti kaupunkikuvalliset ratkaisut, kuten rakennuksen ulkonäkö ja piha-alueet. Vastaan myös tiettyjen toiminnallisten tilojen suunnittelusta. 

Mitä allianssissa toimiminen tarkoittaa sinulle? Mitä pidät allianssityöskentelystä?  

Allianssissa toimiminen on ennen kaikkea yhdessä tekemistä hankkeen kaikkien osapuolten kanssa. Esimerkiksi työskentely työmaan kanssa on intensiivisempää ja sujuvampaa, koska olemme työskennelleet yhdessä jo hankkeen kilpailutusvaiheesta alkaen.

Miten allianssityöskentely poikkeaa aikaisemmista työskentelytavoista? 

Allianssimalli limittää voimakkaasti suunnittelun ja rakentamisen aikatauluja, mikä vähentää uudelleensuunnittelun tarvetta. Ratkaisut valitaan toteutukselle sopiviksi alusta alkaen. Toisaalta tempo on kova ja aikataulut tiukkoja, mikä vaatii myös allianssin muiden osapuolten tekemisen aktiivista seuraamista.

Mitä itse ajattelet tulevasta rakennuksesta ja tästä hankkeesta?

Ajattelen H-rakennusta terveyssatamana, jossa on saatavilla kattavasti sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja. Allianssissa luodaan korkeatasoisella suunnittelulla käyttäjien tarpeita hyvin palveleva kokonaisuus. Korkeatasoisuus tarkoittaa muun muassa hankkeen suunnittelun perustumista allianssin yhteiseen tietomalliin, jolloin eri alojen suunnittelijoilla on sama ajantasainen malli käytettävissään. H-rakennus tulee olemaan maamerkki ensiluokkaiselle sairaanhoidolle ja myös yksi alueen vetovoimatekijä laajemminkin.

Viimeksi lukemasi kirja?

Hans Roslingin Faktojen maailma – asiat ovat paremmin kuin luulet.

 

Tutustu H-uudisrakennuksen tekijöihin ja heidän tehtäviinsä

YHTEYSTIEDOT Projekti- ja työmaatoimistojen osoitteet sekä yhteyshenkilöt löydät täältä.

Lue lisää