Pia Hannus – palveluesimies

Pia Hannus
Palveluesimies
SOL Palvelut Oy

Mikä sinun roolisi on BH5-allianssissa? Mitä tehtäviä se sisältää?

Toimin SOL Palvelut Oy:n siivouspalveluiden työnjohdossa. Organisoin työntekijöitä H-rakennuksen eri rakennusosiin, joissa siivoukset ovat usein eri vaiheissa (esimerkiksi työmaasiivous, ylläpitosiivous ja loppusiivous). Työvoiman koordinoinnin, aikatauluttamisen ja esimiestyön vastuulla on saada H-rakennuksen kaikki osat valmiiksi tarkastuksiin.

Urakkamme alkoi jo työmaaparakkien siivouksesta, ennen kuin H-rakennuksen rakentaminen oli edes alkanut. Työ kiihtyy loppua kohden, ja siivouksia on samanaikaisesti käynnissä monessa eri rakennusosassa. Nyt viimeisenä vaiheena ovat meneillään talon P1-siivouksen loppuvaiheet 1 ja 2.

Mitä P1-siivous ja sen vaiheet tarkoittavat?

P1-siivouksella tuetaan sairaalarakennuksen sisäilmatavoitteiden toteutumista (Lue lisää P1-siivouksesta). P1-loppusiivouksen ensimmäinen vaihe on tilojen pölyttömäksi siivoamista. Talon pölypitoisuuden on oltava riittävän alhainen ja puhtaustason riittävän hyvä esimerkiksi eri toimintakokeita varten. Toisen vaiheen loppusiivous on tilojen viimeistely ennen käyttöönottoa, minkä jälkeen tilat ovat siivouksen puolesta muuttovalmiit.

Siivous on myös työmaan työntekijöiden vastuulla, osa heidän ammattitaitoaan ja työturvallisuuttaan. Kun työntekijä astuu P1-työmaan portista sisään, hänen vastuunsa alkaa siitä. Yhteistyöllä varmistetaan pölyttömyys ja siisteys rakennusaikana, eikä työoloista koidu myöhemmin esimerkiksi hengitystieongelmia.

Miten työsi näkyy hankkeen päätyttyä? Mitä se tarkoittaa asiakkaalle?

Kun H-rakennus otetaan käyttöön, tilat ovat turvalliset, siistit ja puhtaat. Materiaalit huolletaan oikeilla ohjeilla, aineilla ja välineillä, jolloin käyttöikä pitenee. Ohjeet tallennetaan projektipankkiin, mikä auttaa käyttäjiä ja työntekijöitä jatkossa kiinteistön käytössä ja huollossa.

Miten allianssityömalli näkyy sinulle? Mitä pidät allianssityöskentelystä?

On hienoa, että on kehitetty uusia työmalleja ja parempia vaihtoehtoja rakennustyömaille. Yleensähän yksi käskee ja muut tottelee. Allianssissa sen sijaan korostuu yhteistyön tärkeys, ja jokainen hoitaa oman osuutensa. Porukan pitää pelata yhteen. Kun tämän saa toimimaan, lopputuloskin on hyvä!

Mitä toivot alueen asukkaiden ajattelevan H-rakennuksesta?

H-rakennus kokoaa palveluita yhteen paikkaan, joten se tulee palvelemaan asukkaita varmasti hyvin. Rakennuksena sekä työympäristön ja näköalojen puolesta talo on myös todella hieno. Kun olemme siivoustyössä lähteneet alakerrasta hiljalleen ylöspäin, näköala on ollut aivan upea. Kun miettii mitä toimintoja rakennukseen tulee, on mahtavaa että puitteet ja maisemat ovat sellaiset kuin ovat.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-aika menee perheen parissa kotosalla. Pidän myös lukemisesta ja ulkoilusta koiran kanssa. Työni on nyt niin vaihtelevaa ja monimuotoista, että juuri tällaista rauhaa kaipaankin sen vastapainoksi.

Tutustu H-uudisrakennuksen tekijöihin ja heidän tehtäviinsä

YHTEYSTIEDOT Projekti- ja työmaatoimistojen osoitteet sekä yhteyshenkilöt löydät täältä.

Lue lisää