Rami Cederlöf - autonkuljettaja ja ajojärjestelijä

Rami Cederlöf Rami_Cederlòˆf_400x300.jpg

Kuljetusliike Arto Cederlöf Oy,
autonkuljettaja ja ajojärjestelijä

Mikä sinun roolisi on Bothnia High Five -allianssissa ja H-rakennuksen työmaalla? Mitä tehtäviä se sisältää?

Meidän yrityksemme, Kuljetusliike Arto Cederlöf Oy, hoitaa H-rakennuksen työmaan jätekuljetuksia sekä roskalavojen ja jätepuristimien tyhjennyksiä. Lisäksi teemme koneiden ja raskaiden tavaroiden siirtoja. Kuljetamme konevuokraamon koneita silloin, kun niitä tarvitaan ja teemme työmaa-aitojen sisäpuolella nostotöitä autonosturilla. Olemme olleet tässä hankkeessa mukana jo purku- ja valmistelevista töistä lähtien, eli reilusti yli kaksi vuotta.

Tässä työssä ei voi liikaa korostaa turvallisuuden merkitystä, etenkin kun sairaala-alueella ollaan. Pyrimme hoitamaan isojen koneiden kuljetukset mahdollisimman rauhalliseen aikaan, ettemme aiheuta ruuhkaa tai muuta häiriötä. Työhömme kuuluu myös huolehtia kuljetuksien mukana tullut kura ja pöly pois, mikä sekin vaikuttaa turvallisuuteen sekä siisteyteen.

Miten työsi näkyy hankkeen päätyttyä?

Meidän työmme vaikuttaa ja näkyy nyt rakennusaikana. Huolehdimme kuljetuksista niin kuin on sovittu ja autamme siten työmaata pysymään aikataulussa.

Mitä H-rakennuksen työmaalla toimiminen tarkoittaa sinulle?

Meidän yrityksellemme tämä hanke on tuonut tasaisesti töitä, mikä on tietysti meille hyvä ja arvokas asia. Syksyllä ja talvella kuljetuksissa on yleensä rauhallisempaa, mutta nyt on ollut hyvin töitä, eikä ole tarvinnut lomauttaa henkilöstöä.

Kerro joku hauska kommellus H-rakennuksen työmaalta?

Yhtenä iltana meitä oli neljä miestä puhdistamassa ja harjaamassa asfalttia työmaa-aitojen sisällä. Ilta oli jo pitkällä, kun saimme työmme valmiiksi. Olimme lähdössä kotiin, kun työmaan portti ei auennutkaan. Avausmekanismiin oli tullut joku vika, emmekä saaneet porttia avattua lukuisista yrityksistä huolimatta. Muita reittejä ei ollut, emme päässeet työmaalta pois.

Kun emme muutakaan keksineet, hälytimme lähellä asuvan työmaan mestarin apuun. Jouduimme odottelemaan hänen tuloaan tunnin verran. Ei tiennyt, pitäisikö itkeä vai nauraa, meillä oli ollut pitkä päivä ja mielellään olisi jo menty kotiin, mutta toisaalta tilanteen koomisuus nauratti.

Mitä itse ajattelet tulevasta rakennuksesta ja tästä hankkeesta?

Minusta tämä tuleva sairaalarakennus ja iso hanke tuo meille sairaanhoitopiirin ihmisille uskoa tulevaisuuteen. Hyvä, kun tännekin investoidaan. Olen todella tyytyväinen hoitoon, jota meidän sairaalastamme saa.

Mitä teet vapaa-ajalla?

Työpäiväni ovat kovin hektisiä. Tulee puhuttua paljon puhelimessa ja on paljon asioita meneillään. Vapaa-ajalla menen mieluusti mökille ja nautin siellä hiljaisuudesta. Kuuntelen luonnon ääniä ja seuraan merikotkien ja muiden lintujen touhuja.

Tutustu H-uudisrakennuksen tekijöihin ja heidän tehtäviinsä

YHTEYSTIEDOT Projekti- ja työmaatoimistojen osoitteet sekä yhteyshenkilöt löydät täältä.