Sami Lehtinen - maalaustöiden työnjohtaja

Sami Lehtinen Va╠łrimarket_sami_lehtinen_400x300.jpg
toimitusjohtaja ja työnjohtaja, Värimarket Oy

Mikä sinun roolisi on H-rakennuksen työmaalla ja Bothnia High Five -allianssissa? Mitä tehtäviä se sisältää?

Yrityksemme Värimarket Oy toteuttaa H-talon sisäseinien tasoitus-, maalaus- ja tapetointityöt. Minä toimin työmaalla yhtenä työnjohtajana. Huolehdin, että urakkamme hoituu sovitusti ja työmme etenee aikataulun mukaan. Olemme mukana H-uudisrakennushankkeessa YIT:n aliurakoitsijana ja teemme tiivistä yhteistyötä heidän, kuten muidenkin työmaalla työskentelevien kanssa.

Meidän tehtävämme alkavat etuputsauksesta, mikä tarkoittaa muurattujen seinien ja betonipintojen hiontaa sekä tarvittaessa oikomista ennen seuraavia työvaiheita. Seuraavaksi tasoiteryhmä suorittaa ylitasoitettavien pintojen koneelliset tasoitetyöt. Rakennusmaalarit puolestaan hiovat tasoitetut pinnat maalauskuntoon, minkä jälkeen alakaton yläpuolisille pinnoille ja hormeihin tehdään pölynsidontamaalaus. Näkyviin jääville pinnoille teemme pohja-, väli- ja pintamaalauksen. Lopuksi teemme seinien tehostevärimaalaukset ja tapetoinnit.

Miten työsi näkyy hankkeen päätyttyä? Mitä se tarkoittaa asiakkaalle?

Meidän työmme näkyy huolella tehtyinä ja viimeisteltyinä pintoina. Rakennukseen tulee arkkitehtien suunnittelema sävymaailma, ja me toteutamme sen suunnitelmien mukaisesti.

Sisustuksen lisäksi värejä hyödynnetään myös opastamiseen sekä rakennuksen eri osioiden ja kulkureittien selkeyttämiseen. Esimerkiksi hissiauloihin tulee tehostevärit, jotta ne on helpompi hahmottaa ja löytää.

Lopputulos tulee olemaan tyylikäs kokonaisuus ja uskon, että sairaalan asiakkaat ja henkilöstö tulevat olemaan tyytyväisiä.

Mitä H-rakennuksen työmaalla toimiminen tarkoittaa sinulle ?

Kyllä tämä on ainutlaatuinen työmaa jo kokonsa puolesta. Myös pitkä kesto poikkeaa normaalista, sillä yleensä meidän alallamme työmaat vaihtuvat montaa kertaa vuodessa.

Värimarketissa olemme hyvillämme saadessamme olla mukana toteuttamassa näin merkittävää ja Pohjanmaan ensimmäistä allianssihanketta. Tämä urakka on meidän yrityksellemme toistaiseksi suurin.

Värimarketissa meillä on aina ollut hyvät ja luotettavat työntekijät ja nyt H-rakennuksen myötä olemme palkanneet myös uusia osaajia joukkoomme. Kaikki me tällä valtavalla työmaalla työskennelleet olemme olleet uuden edessä. Olemme saaneet hyvää kokemusta, oppineet uutta sekä päässeet tekemään monipuolisesti alamme tehtäviä tässä hienossa hankkeessa.

H-talo toteutetaan allianssihankkeena, vaikuttaako se jotenkin sinun työhösi?

Allianssimalli näkyy myös meille. Olemme päässeet normaalia enemmän mukaan töiden suunnitteluun ja aikataulutukseen. Työmaalla kaikkia kuunnellaan ja tehdään yhteistyötä.

Mitä itse ajattelet tulevasta rakennuksesta ja tästä hankkeesta?

H-rakennus tulee olemaan hyvin suunniteltu ja toteutettu. Uudenaikainen rakennus tuo sairaalan alueelle uutta ilmettä ja lisää elinvoimaisuutta. On hienoa, että asiakkaille ja henkilökunnalle tarjotaan kunnolliset tilat.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Työn vastapainona harrastan lenkkeilyä, kuntoilua sekä yhdessä oloa perheeni kanssa.

Tutustu H-uudisrakennuksen tekijöihin ja heidän tehtäviinsä

YHTEYSTIEDOT Projekti- ja työmaatoimistojen osoitteet sekä yhteyshenkilöt löydät täältä.