Kirvesmies ja runkotöiden nokkamies Sebastian Nygård

Sebastian_Nygård_400x300.jpg

Sebastian Nygård, kirvesmies, YIT

Mikä sinun roolisi on Bothnia High Five -allianssissa ja H-rakennuksen työmaalla? Mitä tehtäviä se sisältää? 

Olen kirvesmies H-rakennuksen työmaalla. Yhdessä muiden runkotyömiesten kanssa olemme toteuttaneet H-talon runkotyöt ja nostaneet betonirungon vesikattoon asti.

Ensimmäisen nokkamiehen jäätyä eläkkeelle minä jatkoin nokkamiehenä. Toimin yhteyshenkilönä työnjohdon ja timpureiden välillä.

H-talon runkotyöt on ollut valtava ja todella mielenkiintoinen urakka. Aloitimme varsinaiset runkotyöt kesäkuussa 2019 ja jatkamme joulukuuhun 2020 asti. Alku taisi olla haasteellisin, sillä perustuksien tekeminen kallion päälle on tarkkaa hommaa. H-taloon on tehty perustuksien lisäksi myös ensimmäiset kerrokset paikalla valaen. Samoin hissikuilut, pilarit ja palkit.

Olemme tehneet noin 20 000 neliötä järjestelmämuotteja, joihin perustuksia, seiniä, pilareita ja hissikuiluja on valettu.

Miten työsi näkyy hankkeen päätyttyä? Mitä se tarkoittaa asiakkaalle? 

Runkotöiden ansiosta talo pysyy pystyssä. Meidän työmme näkyy konkreettisesti esimerkiksi hissikuiluissa sekä H-talon seinissä ja pilareissa.

Mitä H-rakennuksen työmaalla toimiminen tarkoittaa sinulle?

Tämä on ollut isoin työmaa, missä olen ollut tähän asti. Meillä on ollut työmaalla hyvä henki ja hyvä yhteistyö kaikkien kanssa, sehän on loppupeleissä tärkeintä.

Turvatiimi hoitaa hommansa hienosti ja auttaa työturvallisuuden varmistamisessa aina tarvittaessa.

Kerro joku hauska tapahtuma H-rakennuksen työmaalta?

Meillä oli työmaalla oma maskotti viime syksynä, kun kettu asui työmaalla jonkun aikaa. Se nukkui muottien välissä, eikä välittänyt meistä. Jos tulimme työskentelemään liian lähelle, se siirtyi parikymmentä metriä ja jatkoi uniaan.

kettu-h-rakennuksen-työmaalla.jpg
Mitä itse ajattelet tulevasta rakennuksesta ja tästä hankkeesta?

Olen iloinen, että olen saanut olla mukana H-talon rakentamisessa. Minusta on hyvä, että jatkossa hoitoa saa samasta paikasta. Se on asiakkaille helpompaa ja onhan sekin hyvä, että meillä on lääkäreitä ja sairaanhoitajia paljon samassa paikassa, jos vaikka tulisi joku äkillinen tarve.

Mitä teet vapaa-ajalla?

Käyn hoitamassa metsää ja harrastan liikuntaa, salibandyä ja juoksemista. Iso osa vapaa-ajasta kuluu puolison ja meidän kolmevuotiaan lapsemme kanssa. Olemme juuri saaneet omakotitalon valmiiksi ja nyt pääsemme jatkamaan pihatöillä.

 

Tutustu H-uudisrakennuksen tekijöihin ja heidän tehtäviinsä

YHTEYSTIEDOT Projekti- ja työmaatoimistojen osoitteet sekä yhteyshenkilöt löydät täältä.

Lue lisää