Teija Peltoharju - arkkitehtisuunnittelija ja arkkitehtitiimin tietomallivastaava

Teija PeltoharjuTeija Peltoharju Bothnia High 5 -allianssi
arkkitehti ja arkkitehtitiimin tietomallivastaava, Raami Arkkitehdit

Mikä sinun roolisi on Bothnia High Five -allianssissa? Mitä tehtäviä se sisältää?

Bothnia High 5 -allianssissa toimin arkkitehtisuunnittelijana ja arkkitehtitiimin tietomallivastaavana. Hankkeen kehitysvaiheessa olin mukana suunnittelussa ja kehitimme muun muassa tilaohjelmaa. Tilaohjelmassa määritimme yhdessä sairaalan edustajien kanssa H-rakennuksen tiloja ja niiden vaatimuksia.

Tällä hetkellä olen keskittynyt tietomalleihin. Huolehdin, että arkkitehtien tekemät tietomallit ovat tarkoituksenmukaisia ja vastaavat sisällöltään suunnitelmia. Teen myös tietomallien yhteensovitusta muiden suunnittelualojen kanssa. Teemme tiivistä yhteistyötä hankkeen tietomallikoordinaattorin kanssa. Katsomme, että tietomalleissa ei ole ristiriitoja keskenään. Tekniikka kehittyy jatkuvasti, ja sen ansiosta voimme kehittää suunnittelua, mallintamista ja työskentelytapoja.

Miten työsi näkyy hankkeen päätyttyä?

Tavoitteemme on, että tekemiämme tietomalleja voidaan hyödyntää myös rakentamisen jälkeen, kun rakennus on otettu käyttöön. Esimerkiksi asiakkaiden opastamisessa ja kiinteistön ylläpidossa löytyy potentiaalisia käyttötapoja tietomalleille.

Mitä allianssissa toimiminen tarkoittaa sinulle? Mitä pidät allianssityöskentelystä?

Tämä on minulle ensimmäinen allianssi ja samalla myös ensimmäinen sairaalasuunnitteluhanke. Olen oppinut paljon uutta ja olen tykännyt todella paljon olla mukana Bothnia High 5:ssa. Yhteistyö on aidosti avointa. Uskallamme tuoda esiin ongelmakohdat ja ratkomme niitä yhdessä. Minusta on hienoa olla mukana kehittämässä tietomallintamista ja sen hyödyntämistä.

Kerro joku mieleenpainuva tapahtuma allianssista?

Asun Tampereella, ja ensimmäisinä kuukausina osallistuin vain allianssin verkkokokouksiin. Opin tuntemaan ihmiset äänen perusteella, mutten ollut ikinä nähnyt heitä.

Oli hauska nähdä ensimmäisen kerran nämä ihmiset Vaasassa BigRoomissa ja saada kasvot äänille ja nimille. Tunsin jo porukan, vaikken ollutkaan tavannut heitä aiemmin kasvokkain.

Mitä toivot Vaasan sairaanhoitopiirin asukkaiden ajattelevan hankkeesta?

Vaasa on lähellä sydäntäni. Vaikka asunkin nykyään Tampereella, olen syntyjäni vaasalainen ja kaupungissa asuu yhä minun perhettäni ja sukuani. Toivon läheisteni, ja tietysti myös alueen muiden asukkaiden, olevan ylpeitä modernista sairaalarakennuksestaan.

Tiedän, että toimintojen keskittäminen ja uudet toimintamallit vaativat aluksi totuttelua. Toivon kuitenkin, että asiakkaat ja henkilökunta voivat todeta H-rakennuksen hyväksi ja hyödylliseksi. Tavoitteemme on, että heillä on helppo ja mukava tulla taloon asioimaan ja työskentelemään.

Mikä on parasta Vaasassa?

Sukulaisten lisäksi kaipaan Vaasasta kaikkein eniten merta. Minusta on mahtavaa, että meren läheisyys on huomioitu tulevassa H-rakennuksessa. Ravintolasta ja vuodeosastoilta tulee avautumaan hienot merinäköalat – odotan innolla niiden näkemistä valmiina.

Tutustu H-uudisrakennuksen tekijöihin ja heidän tehtäviinsä

YHTEYSTIEDOT Projekti- ja työmaatoimistojen osoitteet sekä yhteyshenkilöt löydät täältä.