Tomi Vikström – kiintokalusteurakan projektipäällikkö

Tomi VikströmTomi Vikström Porin Puukaluste.
Projektipäällikkö
Porin Puukaluste Oy

Mikä sinun roolisi on BH5-allianssissa? Mitä tehtäviä se sisältää?

Toimin kiintokalusteurakan projektipäällikkönä. Toimin kalusteasennuksen työnjohtajana ja päätoteuttajan  yhdyshenkilönä. Tehtävämme on valmistaa ja asentaa H-rakennuksen kiintokalusteet.

Suurin työ tapahtuu tehtaallamme Porissa, jossa kalusteet valmistetaan. Toimitamme kalusteita H-taloon laajalla skaalalla. Valmistamme esimerkiksi kiintokalusteita erilaisiin toimintaympäristöihinsä. Kalusteet sisältävät monenlaisia käyttöä helpottavia mekanismeja ja materiaaleja. 

Taloon tulevien kalusteiden kokonaismäärä on huikea. Sitä kuvaa hyvin toimittamiemme kuormien määrä. Helmikuusta 2021 alkaen Porista Vaasan työmaalle on tuotu lähes joka viikko rekkakuormallinen kalusteita. Nyt lokakuun 2021 lopussa kiintokalusteista noin 80–90 % on toimitettu.

Miten työsi näkyy hankkeen päätyttyä? Mitä se tarkoittaa asiakkaalle?

Vaikka kalusteemme ovat vain osa kokonaisuutta, ne näkyvät varmasti kaikille, jotka talossa asioivat. Siellä ei ole montaa huonetta tai tilaa, joissa kalusteitamme ei olisi.

Arkkitehdit ovat mielestäni onnistuneet työssään erittäin hyvin.  Värejä on käytetty maltillisesti ja tyylikkäästi, kalusteet ovat toimivia ja laadukkaita. Sairaalarakennuksesta tulee lämminhenkinen ympäristö sekä henkilökunnalle että asiakkaille.

Miten allianssityömalli näkyy sinulle? Mitä pidät allianssityöskentelystä?

Allianssityömalli ei ole vaikuttanut suoraan meidän työhömme. Kun aloitimme työmme, kalustesuunnitelmat olivat jo valmiit.

Allianssimallissa eri alojen urakoitsijat ovat olleet mukana hankkeessa suunnittelupalavereista lähtien. Ehkä tämän ansiosta, ainakin meillä, suunnitelmien muutoksia on ollut myöhemmin todella vähän kohteen suuruudesta huolimatta.

Allianssi on onnistunut eri työvaiheiden suunnittelussa hyvin. Jokaisella rakennusosalla ja kerroksella on ollut niin sanottu oma tahtialueensa. Kun on tullut meidän asennusvuoromme, ovat tilat olleet hienossa kunnossa ja kalusteita on päästy asentamaan helposti. Tämä on ollut siistein työmaa, jossa olen koskaan ollut. Ehkä siksi yhteistyö on ollut helppoa. Myös urakoitsijat ymmärtävät nyt paremmin toistensa työtä työmaalla ja ovat ottaneet toistensa työvaiheet hyvin huomioon.

Mitä toivot Vaasan sairaanhoitopiirin asukkaiden ajattelevan H-rakennuksesta? Mitä itse ajattelet hankkeesta?

En epäile yhtään, etteivätkö sairaanhoitopiirin asukkaat olisi tyytyväisiä tähän sairaalarakennukseen. Toivon, että myös henkilökunta on tyytyväinen hoitotilojen kalusteisiin. Tilat tulevat olemaan tyylikkäät ja lämminhenkiset. Ei niistä voi olla pitämättä!

Meille tämä on ollut Porin Puukalusteen 40-vuotisen historian suurin projekti, vaikka olemme aiemminkin tehneet isoja kohteita. Meille on ollut kunnia-asia olla tässä projektissa mukana, ja uskon että se näkyy myös kalusteiden laadussa ja toimivuudessa.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Valmennan lentopalloa. Olen toiminut lajin parissa koko elämäni, ja nyt 13-vuotias poikani jatkaa isänsä jalanjälkiä. Toimin pojan joukkueen yhtenä valmentajana ja käymme Vammalan lentopallon harjoituksissa kolmesti viikossa. Muuten nautin metsästä ja käyn ulkoliikuntapaikoilla rehkimässä ja saamassa raikasta ilmaa. Viikonloppuisin perheen kanssa mökkeily ja kalastus ovat lähellä sydäntäni. Olen myös innokas remontoija, ja aina pitää olla joku projekti meneillään…

Tutustu H-uudisrakennuksen tekijöihin ja heidän tehtäviinsä

YHTEYSTIEDOT Projekti- ja työmaatoimistojen osoitteet sekä yhteyshenkilöt löydät täältä.

Lue lisää