Tommi Poskiparta - vastaava työnjohtaja

Tommi PoskipartaTommi Poskiparta YIT Bothnia High 5

Bothnia High 5 -allianssin työmaavastaava ja vastaava työnjohtaja H-rakennuksen työmaalla
YIT
(eläkkeellä 1.1.2020 alkaen)

Mikä sinun roolisi on Bothnia High Five -allianssissa? Mitä tehtäviä se sisältää? 

Olen H-rakennuksen työmaan vastaava työnjohtaja ja allianssin projektiryhmän (APR) jäsen.
Vastaavana työnjohtajana vastaan rakennustyön kokonaisuudesta, esimerkiksi aikataulusta, kustannuksista ja työturvallisuudesta sekä laadusta. Huolehdin, että rakennustyö tehdään myönnetyn luvan, rakentamista koskevien säännösten ja määräysten sekä hyvän rakennustavan mukaisesti. Olen esimies YIT:n toimihenkilöille ja vastaan viime kädessä koko työmaan henkilöstöstä.

Allianssin projektiryhmän jäsenenä ja Big Room -työskentelyssä olen mukana vaikuttamassa siihen, että suunnitelmista tulee myös työmaan näkökulmasta laadukkaat ja toteutuskelpoiset.

Mitä työsi tarkoittaa asiakkaalle? 

Teemme laadullisesti hyvän ja terveen talon. Toteutuksen kustannukset pysyvät suunnittelussa. Luovutamme talon ajallaan asiakkaille käyttöön.

Mitä allianssissa toimiminen tarkoittaa sinulle? Entä mitä pidät allianssityöskentelystä?  

Allianssi on minulle uusi tapa toimia. Mielestäni allianssimalli on hyvä tapa rakentaa. Asioista voi puhua ja suunnitelmiin voi vaikuttaa hyvissä ajoin.

Olemme innovoineet valtavasti. Yhdessä olemme saaneet uusia ajatuksia siitä, miten asiat voidaan tehdä paremmin. Kun suunnittelemme yhdessä, asiat tulevat riittävän varhaisessa vaiheessa esiin. Esimerkiksi muutimme suunnitelmiin talon runkorakennetta niin, että 00–2 kerroksiin tulee paikallaan valetut holvit, mutta kerrokset 3–8 ovat ontelorakenteisia, jolla varmistamme riittävän kuivumisajan betonille.

Allianssimallissa on paljon hyvää. Olemme samassa veneessä koko ajan ja meillä on yhteinen tavoite. Tämän toteutusmallin ansiosta olemme voineet aloittaa rakennustyöt puolisen vuotta tai jopa vuotta aiemmin, kuin mitä olisimme aloittaneet normaalissa urakassa. Pääsimme tekemään mittavia infran siirtotöitä ja H-rakennuksen pohjan louhintaa hyvissä ajoin.

Miten allianssityöskentely poikkeaa aikaisemmista työskentelytavoista? 

Allianssityöskentelyssä on helppo tehdä nopeasti päätöksiä, mutta myönnettäköön, että on myös käynyt niin, että olemme joutuneet vetämään jo päätetyn asian vielä takaisin käsittelyyn. Pääasia tietysti on, että lopputulos on optimaalinen ja hankkeen parhaaksi.

Mitä toivot Vaasan sairaanhoitopiirin asukkaiden ajattelevan hankkeesta? 

Toivon, että asiakkaat ja henkilökunta pitävät H-rakennusta laadukkaana, terveenä ja turvallisena talona, johon on helppo tulla asioimaan.

Mitä itse ajattelet tästä hankkeesta?

Tämä on erittäin vaativa ja haastava hanke, mutta sellaisista minä pidän. Meillä on todella taitava henkilöstö työmaalla ja yhdessä teemme korkealaatuisen toteutuksen.

Mitä harrastat? 

Kerään vanhoja traktoreita ja kuorma-autoja. Minulla on museoikäisiä kulkupelejä jonkin verran – traktoreita on kaikkiaan 15 sekä lisäksi kuorma-autoja ja henkilöautoja.

Harrastan myös Iltarastit-kuntosuunnistusta, pitkän matkan hiihtoa sekä maratonjuoksua. Nyt allianssin aikana on ollut sen verran kiire, etten olen näitä ehtinyt hetkeen tehdä. Viimeistään kesälomalla aion mennä rasteille ja juoksemaan.

Tutustu H-uudisrakennuksen tekijöihin ja heidän tehtäviinsä

YHTEYSTIEDOT Projekti- ja työmaatoimistojen osoitteet sekä yhteyshenkilöt löydät täältä.

Lue lisää