Vesa Salonen - työnjohtaja

Vesa Salonen,Vesa_Salonen_Inlook_400x300.png
Inlook Oy Pohjanmaa, työnjohtaja

Mikä sinun roolisi on H-rakennuksen työmaalla ja Bothnia High Five –allianssissa? Mitä tehtäviä se sisältää?

Toimin H-rakennuksen työmaalla alakattotöiden(* ja seinien akustiikkapintatöiden työnjohtajana. Työnantajani Inlook Oy toteuttaa nämä työt aliurakkana hankkeen päätoteuttajalle. Teen tiivistä yhteistyötä heidän sekä muiden aliurakoitsijoiden kanssa.

Minun tehtäväni työnjohtajana on huolehtia, että urakka etenee suunnitelmien ja aikataulun mukaisesti. Hankin myös kaikki materiaalit ja huolehdin niiden oikea-aikaisesta toimituksesta, jotta ne ovat asentajien käytettävissä silloin, kun niitä tarvitaan. Viikoittain osallistun työmaapalavereihin, jotka liittyvät töidemme toteutukseen ja työmaan aikatauluihin. Tällä hetkellä meitä inlookilaisia työskentelee H-talossa 8–10, työvaiheesta riippuen.

Kaikkiaan asennamme H-taloon reilut 70 000 alakattolevyä. Niiden kiinnitykseen käytämme T-listoja, joita kuluu yhteensä jopa 70 kilometriä.

Meidän urakkaamme kuuluu myös H-talon seiniin tulevien akustiikkapintojen asentaminen. Ne ovat eri muotoisia akustiikkavilla-, huopa- ja viilupintoja. Niiden tarkoituksena on vähentää kaikumista ja hälyä tiloissa.

*) Alakatto- eli sisäkattoverhouksia käytetään yleensä tilojen äänenvaimennuksen, äänen-, lämmön- tai paloneristyksen takia. Ne myös verhoavat taloteknisiä asennuksia. Alakatot vaikuttavat tilojen esteettiseen ja akustiseen viihtyvyyteen. Sairaalarakennuksissa alakattoihin kiinnitetään suuri määrä tekniikkaa, joten alakattourakoitsijan saumaton yhteistyö esimerkiksi talotekniikkaurakoitsijoiden kanssa on erittäin tärkeää.

Miten työsi näkyy hankkeen päätyttyä? Mitä se tarkoittaa asiakkaalle ja henkilökunnalle?

H-talon valmistuttua alakatot ja seinien akustiikkalevyt näkyvät huolellisesti tehtyinä ja viimeisteltyinä pintoina. Rakennuksesta tulee viihtyisä ja hieno ympäristö asiakkaille sekä henkilökunnalle.

Mitä H-rakennuksen työmaalla toimiminen tarkoittaa sinulle?

Olen todella tyytyväinen, että yrityksemme pääsi aliurakoitsijaksi tähän hankkeeseen. Aloitimme työt syyskuussa 2020 ja jatkamme meidän työvaiheitamme melkein rakennuksen luovutukseen asti. Bothnia High 5 -allianssiin ja tähän työyhteisöön oli helppo ja mukava tulla.

Näkyykö sinun työssäsi, että hanke toteutetaan allianssimallilla?

Kyllä allianssimalli näkyy myös meidän työskentelyssämme. H-rakennuksen työmaalla kaikkia osapuolia kuunnellaan tasapuolisesti. Urakkaamme sisältyvien töiden työjärjestyksen suunnittelussa ja aikataulutuksessa ammattitaitoamme arvostetaan ja mielipiteitämme kuunnellaan. Sovittelemme yhdessä työvaiheiden töitä, jotta löydämme kokonaisuuden kannalta parhaat ratkaisut ja tehokkaimmat tavat toteuttaa ne.

Kerro joku mieleenpainuva tapahtuma allianssista ja H-rakennuksen työmaalta?

Tämä koko hanke on mieleenpainuva, on hienoa olla mukana toteuttamassa Pohjanmaan ensimmäistä allianssihanketta.

Mitä ajattelet tulevasta rakennuksesta ja tästä hankkeesta?

Olen erittäin tyytyväinen, että Vaasaan saadaan uudenaikainen sairaalarakennus, joka tarjoaa hyvät olosuhteet asiakkaille ja henkilökunnalle.

Mitä harrastat?

Pelaan salibandyä Nurmon Jymyn liigajoukkueessa, ja siihen kuluu suurin osa vapaa-ajastani. Lisäksi ulkoilen ja lenkkeilen koiran kanssa.

Tutustu H-uudisrakennuksen tekijöihin ja heidän tehtäviinsä

YHTEYSTIEDOT Projekti- ja työmaatoimistojen osoitteet sekä yhteyshenkilöt löydät täältä.