Treenit sujuvat kuin leikiten, kun on aidosti hauskaa yhdessä

 

Tunnelma on hilpeä ja aidon kaksikielinen, kun iki-ihana päivystyksen treeniporukka lopettelee juoksutreenejään loppuverryttelyyn Hietalahden Villan edustalla. Toisilla on edessä ensi vuonna maraton, toisilla puolikas, osa taas juoksee kympin. Innostus on käsin kosketeltavaa: edellisenä vuonna Helsingin puolimaratonin juoksi peräti 18 ensikertalaista, kun kaikkiaan lähtijöitä oli 22 päivystysjengistä.

- Kannustamme toisiamme jatkuvasti – liikunta on yhdessä niin kivaa! päivystysjengi intoilee.

Vuoden verran kasassa olleessa päivystysjengissä kaikilla jäsenillä on työhistoriassaan Vaasan keskussairaalan päivystystausta – ainakin vielä.

- Treeniporukkamme on avoin uusille kiinnostuneille jäsenille, kertoo treeniporukan vetäjänä toimiva päivystyksen osastonhoitaja Ann-Katrin Brandtberg, jolla on laajaa kokemusta esimerkiksi yleisurheiluvalmentamisesta.

 

Miten liikutte?

- Liikumme monipuolisesti yhdessä.  Teemme esimerkiksi yhteisiä kuntosalitreenejä. Välillä treenaamme myös esimerkiksi kamppailulajeja, tanssillista sh’bamia ja afrotanssia. Vetäjä löytyy usein omasta jengistä tai tutun kautta.

 

Mihin aikoihin treenaatte?

- Harjoittelemme vaihtelevasti moneen aikaan päivästä, sillä kaikki eivät aina pääse paikalle ilta-aikaan johtuen kolmivuorotyön luonteesta.

 

Katsotteko, mitä pistätte suuhunne?

- Päälinjat on hyvä olla kunnossa, mutta sitten kun herkutellaan, niin kyllä menee myös jätskiä ja karkkia…

 

Miten rentoudutte?

- No, tietysti liikkumalla!  päivystysjengistä hihkaistaan.

- Esimerkiksi hiihto on todella rentouttavaa, eräs porukan jäsen vielä huikkaa.

5.1.2016 VKSadmin