”Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra.” (Luuk.2:10-11)

Ei voi olla huomaamatta lasten iloa näin joulun kynnyksellä. Aattoa ja lahjoja odotetaan suurellakin innolla. Me aikuiset sen sijaan näytämme kääriytyvän huoleen ja stressiin suuren juhlan kynnyksellä, on niin paljon kaikenlaista hoidettavaa ja tehtävää. Tuntuu, että mitään ei ehdi ja kaikki jää puolitiehen, ja se ärsyttää. Melkeinpä siihen pisteeseen, että joulu ei enää tunnukaan hyvältä. Jos kiire valtaa mielen, pitäisi keskittyä hetkeen ja etsiytyä jouluyön hiljaisuuteen. Hengähtää, sillä vain kiireettöminä voimme ottaa vastaan sen täyden ilon, jonka joulu mukanaan tuo.

Anna ilosi asua minussa. Anna sen kasvaa ja tulvia, täytenä ja rikkaana. Aamen.

Jouluterveisin sairaalapastori Krista Riipinen

Sairaalapastori