Vaasan keskussairaalan käyttöön on valmistunut kaikessa hiljaisuudessa uusi hiljentymis- ja rauhoittumistila, joka on kaikille avoin – niin potilaille, omaisille, vierailijoille kuin myös sairaalan henkilökunnallekin.

- Tänne voi tulla kuka vain hengähtämään uskonnosta tai elämänkatsomuksesta riippumatta. Hiljainen huone tarjoaa erilaisen ja positiivisen eheyttämistilan, jonne voi tulla vaikkapa vain pistäytymään, kertoo puutaiteilija Ilona Rista, jonka taideteos on huoneessa näyttävästi esillä.

Tilan virallinen vihkimistilaisuus järjestettiin maanantaina 16. toukokuuta, jolloin paikalle saapui piispa Björn Vikström ja tilaan tuotiin alttari sekä seinään irrotettava risti.

Hiljainen huonesai hiljattain huonekalutäydennystä sisustukseensa. Jo aikaisemmin tilaan saapui Esa Siltalopin Vaasa-aiheisia valokuvia sekä Ristan puutaideteos. Uritetusta paneelista valmistettu puutaideteos koristaa Hiljaisuuden huoneen ikkunoita ja pattereita. Teos kantaa äänenvoimakkuuteen viittaavaa termiä MEZZOFORTE, joka tarkoittaa ”melko voimakkaasti”.

- Halusin nimen avulla luoda uuden, yllättävänkin suhteen Hiljaisen huoneen teemaan, Rista avaa.

Ilona Rista, puutaiteilija.

Vaasan sairaanhoitopiiri sai valtionavustusta taideteoksen hankkimiseksi. Vuoden taiteilijana vuonna 2014 palkittu Rista on työstänyt teostaan Prosentti taiteelle -periaatteella, jonka mukaisesti tietyn rakennushankkeen kustannuksista on käytetty noin prosentti taiteeseen.

Löydät Hiljaisen huoneen sairaalan päärakennuksen F0-kerroksesta. Kätevimmin pääset sinne kulkemalla pääsisäänkäynniltä kerroksen alaspäin kahvilan edessä olevalla hissillä. Tila on avoinna vuorokauden ympäri.

Hiljaisen huoneen esittelyjä järjestetään touko–kesäkuussa. Katso aikataulu tästä.

16.5.2016 VCSadmin