Kynttilä hiljaisessa huoneessa

Sytytä kynttilä. Simon Lampenius ja Sixten Ekstrand Kirkon ruotsinkielisen työn keskuksesta kannustavat ihmisiä jakamaan kuviaan, joissa näkyy kaipaamalleen ystävälle, perheenjäsenelle tai läheiselle sytytetty liekki. – Ihmisillä on tarve jakaa liekkinsä ja kertoa, kenelle se palaa, sanoo Lampenius.

Nettisivusto pyhainpaiva.fi

Tänä vuonna Suomen evankelis-luterilainen kirkko avasi panostuksena oman nettisivuston, www.pyhainpaiva.fi. Sivusto on kaikille, jotka ikävöivät ja surevat, mutta sivusto on myös toivo tulevaisuudesta. Sivustolla on muun muassa Sofia Jernin valokuvasarja, videoita, rujona, Spotify-soittolista ja syöte hashtagille #sytytänkynttilän.

#sytytänkynttilän

Kampanjan ydin on jakaa valoa ja toivoa kannustamalla ihmisiä sytyttämään kynttilän läheisilleen ja rakkailleen, kertoa kenelle kynttilä on sytytetty ja jakaa muistojaan sosiaalisessa mediassa. Näin voidaan luoda valoketju pimeään marraskuuhun. Kuva voidaan ottaa vaikkapa kynttilän sytyttämisestä haudalla ja jakaa kuva Instagramissa tai Twitterissä käyttämällä hashtagia #sytytänkynttilän tai lisäämällä se Facebookissa tapahtumasivulle Pyhäinpäivä – Sytytän kynttilän.

Sairaalapastori

1.11.2016 VKSadmin