Halusin ryhtyä kokemusasiantuntijaksi…

…koska itselläni on ollut vaikeuksia paniikkihäiriön kanssa, ja tunsin halua auttaa muita samankaltaisten ongelmien kanssa painivia. Tunnen, että tämäntyyppinen auttamistyö on kutsumukseni.

 

Jo ennen kokemusasiantuntijakoulutusta…

…puhuin avoimesti monille sairaudestani. Samalla huomasin, että on monia, jotka ovat kärsineet aivan samoista ongelmista. Puhuminen tuntui auttavan sekä itseäni että muita.

 

Koulutuksessa kiinnostavaa oli…

…esimerkiksi kaikkien henkilökohtaisten tarinoiden kuuleminen. Puhuimme myös ihailtavan avoimesti kokemuksistamme. Lisäksi kurssilla käytiin lukuisia kiinnostavia aiheita läpi: paikalla kävi esimerkiksi myös psykologi, joka kertoi erilaisista mielen ongelmista.  Koulutuksen aikana olen oppinut paljon uutta. En esimerkiksi tiennyt, että on olemassa niin paljon erilaisia psyykkisiä sairauksia.

 

Tärkein oppituntini oli…

…kun opin tunnistamaan, että kohdallani kyse oli sairaudesta, joka puhkesi burnoutin seurauksena. Olen saanut kurssilta paljon tukea ja lisää itseluottamusta joka elämänalueelle.

 

Minulle haastavinta oli…

…kun piti kirjoittaa oma elämäntarinani. Kirjoittaminen ja kurssi kokonaisuudessaan olivat hyvin intensiivisiä työprosesseja. Sen sijaan olen tottunut ihmisiin ja pitämään paljon puheita, joten esiintymistä en koe yhtään vaikeaksi.

 

Odotan, että saan toimia kokemusasiantuntijana…

…mitä erilaisimmissa tilanteissa. Esimerkiksi haluaisin auttaa niitä, joilla on päihdeongelmia tai ahdistuneisuutta. Toivon, että voisin auttaa ihmisiä ja että saisin kokeilla erilaisia asioita kokemusasiantuntijan roolissani. Mitä enemmän toimeksiantoja saan, sen parempi!

 

Tarjoan kokemusasiantuntijan palvelujani…

…sekä ruotsiksi että suomeksi.

 

Tarvitseeko esimerkiksi yhdistyksesi kokemusasiantuntijaa kouluttajaksi tai tukihenkilöksi? Katso lisätiedot:

Psykiatrian erikoisalan kokemusasiantuntijat

29.6.2016 VKSadmin