Kätilöliiton puheenjohtaja Millariikka Rytkönen vieraili torstaina (21.9.2017) Vaasassa ja Vaasan keskussairaalassa. Vaasa oli vierailukohteena, sillä Rytkönen aikoo käydä jokaisessa kätilöyhdistyksessä, joita on 16.

- Kätilön ammatti on maailman paras! Saamme olla mukana ihmiselämän merkittävissä hetkissä, sekä iloisissa että surullisissa, Millariikka Rytkönen sanoo.

Millariikka rytkönen

Kätilöiden työllistyminen ammattiin on koko maassa vaikeaa. Kätilöitä valmistuu liian paljon suhteessa työpaikkoihin. Työpaikkojen väheneminen johtuu paitsi syntyvyyden laskusta myös työnkuvan muuttumisesta.

- On hienoa, että naisten sairauksien hoitoa on kehitetty. Suurehkoja toimenpiteitä tehdään nykyään osaston sijaan poliklinikoilla, mikä on kuitenkin johtanut kätilöiden työmäärän vähenemiseen. Kätilöt ovat suuren haasteen edessä, kun työt vähenevät ja valmistuneita on liian paljon.

Rytkönen kehuu Vaasassa saamaansa lämmintä vastaanottoa.

- Tunsin itseni tervetulleeksi. Vaikka tämä on suuri sairaala, keskussairaala, on tunnelma lämmin. Tämä on loistava paikka ja ihmiset ovat ystävällisiä.

Vaasan keskussairaala erottuu muista synnytyssairaaloista vauvamyönteisyyssertifikaatillaan ja kaksikielisyydellä.

- Aito kaksikielisyys on rikkaus ja on suurenmoista, että asiakkaita pystytään palvelemaan heidän tunnekielellään, Rytkönen sanoo.

25.9.2017 Redaktion_Toimitus