Vastasyntyneet saavat tänä vuonna Vaasassa sinivalkoisen villapipon Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Pipoja neulotaan vapaaehtoisvoimin, ja tähän mennessä niitä on sairaalalle kertynyt jo huimat 850 kappaletta. Pikkuruiset pipot oli maanantai-iltapäivään mennessä ehditty pujottaa jo 97 pienokaisen päähän.

Kätilö Annika Carlsonin syliin mahtuu vain murto-osa kaikista pipoista.

Pipoja on neulottu ahkerasti ympäri maakuntaa, Suomea ja onpa muutama pipo lähetetty jopa Ruotsista asti.
  – Pipoja ovat valmistaneet ahkerasti niin tältä seudulta kotoisin olevat
     kuin heidän innostamansa sukulaiset ja tuttavatkin, kätilö Annika Carlson
     kertoo.

Tällä menolla tarvittava pipomäärä saatetaan saada kokoon jo jopa ennen kesää, mutta tekemistä riittää vielä, sillä edelleen tarvitaan 600–700 pipoa. Vielä ehtii siis hyvin osallistua neulontatalkoisiin.

Vanhemmat saavat valita pipon osastolle lähtiessä.

Kätilöt järjestävät muutaman kerran kuukaudessa keräysaikoja, jolloin valmiita pipoja voi tuoda sairaalalle. Seuraavat pipokeräysajankohdat ovat 2.2. klo 18.00–18.30 ja 9.2. klo 16.30–17.00 keskussairaalan pääaulassa kanttiinin lähellä. Mikäli tuolloin ei pääse paikalle, on pipoja mahdollista myös postittaa sairaalalle osoitteeseen VKS, B4 synnytyssali Hietalahdenkatu 2-4, 65130 Vaasa. Kannattaa myös seurata tapahtuman Facebook-sivuja, joilla on ajankohtaista tietoa tapahtumaan liittyen.

Ohjeena on ollut sinivalkoisten pipojen neulominen – kahdesta väristä on saatu aikaan mitä erilaisimpia versioita.

31.1.2017 VKSadmin