Elinympäristö: Ottavat vastaan asiakkaita poliklinikoiden yhteydessä olevassa pesässä. Joskus nähdään myös osastoilla piipahtamassa. Pitävät aina ruokatauon sairaalan ruokalassa. Reviiri laajentumassa myös Huutoniemelle.

Tuntomerkit: Vaasan keskussairaalassa on naaraspuolisten ravitsemusterapeuttien keskittymä. Osa on kaukomuuttajia, osa kanta-alueen väestöä. Voi olla vaikea tunnistaa: sulautuvat omissa vaatteissaan potilaiden joukkoon avainnippua, henkilökorttia ja työpuhelinta lukuun ottamatta. Valkotakkisenakin tavataan toisinaan.

Erikoisala: Ravitsemuksen yliopistotutkinto. Siis syömisen ja hyvän ruoan asiantuntijoita.

Ennakkoluuloja: Kyttäävät muiden ruokia ja syömistä. Niuhottavia pilkunviilaajia.

Tavoite ja arvot: Syömisen suunnittelu muistaen samalla rentous, yksilöllisyys ja ruuasta nauttiminen.

Tässä muutama vinkki, joita kaikki voivat hyödyntää arjessaan:

• Syö jokaisen aterian yhteydessä runsaasti kasviksia, hedelmiä tai marjoja
  • Syö tasaisesti päivän mittaan 4-5 ateriaa, vältä pitkiä ateriavälejä
  • Suolaa ja kovaa rasvaa maltillisesti, suosi kasviöljyjä
  • Syö monipuolisesti
  • Herkuttele  harvoin, mutta hyvällä omallatunnolla
  • Nauti ruuasta kaikilla aisteilla! Vältä kiirehtimistä ja älä syö ähkyyn.

Ravitsemusterapeutit

Vaasan keskussairaalan ravitsemusterapeutit