Linda Laine

Harrastukset: Crossfit, lenkkeily

Titteli Vaasan keskussairaalassa: Sisätautien amanuenssi

Aika Vaasan keskussairaalassa: 22.5.-18.6.2017

Mistä tavallinen työpäiväsi koostuu?

Amanuenssin työpäivä sisätaudeilla alkaa yleensä aamumeetingillä, jossa seniorit pitävät erikoisalaansa liittyvän luennon. Loppupäivän ohjelma riippuu paljon sijoituksesta. Olin ensimmäiset kaksi viikkoa päivystysosastolla, missä aamupäivään kuului potilaiden tietoihin tutustuminen ja tämän jälkeen kierto yhdessä erikoistuvan kanssa. Iltapäivä kului epikriisien ja decursusten parissa. Viimeiset kaksi viikkoa olen ollut päivystyksessä, missä aamupäivät ovat usein hiljaisempia. Tällöin olen joko päivystyksessä seurannut kokeneempien kollegoiden työskentelyä tai hakeutunut muualle hommiin. Olen muun muassa ollut seuraamassa hematologian poliklinikkaa, osallistunut kardiologian aamukiertoon ja käynyt katsomassa katetriablaatioita sydänasemalla. Iltapäivisin potilaita on usein enemmän, jolloin amanuenssinakin on päässyt itse tutkimaan potilaita ja kirjoittamaan tekstejä.

Minkä erikoisalan potilaiden kanssa työskentelet suurimmaksi osaksi?

Lähinnä sisätautisten potilaiden.

Mikä on haastavinta työssäsi? Entä hauskinta?

Haasteet ovat amanuenssuurijaksoni aikana hieman vaihdelleet. Osastolla kokonaisuuksien hallinta ja jo opitun tiedon soveltaminen käytäntöön ovat olleet suurimmat haasteet. Päivystyksessä taas haastavinta on ollut hiljaisempina hetkinä itse aktiivisesti etsiä tekemistä.

Hauskinta koko jakson aikana on ollut lääkärin arkeen tutustuminen mahtavassa työympäristössä

Mitä mieltä olet sisätautien yksiköstä työpaikkana?

Sisätaudit ovat mielenkiintoinen ja monipuolinen ala, jolla riittää opittavaa ja nähtävää. Henkilökunta on ihanan opetusmyönteistä!

Suosittelisitko muille opiskelijoille Vaasan keskussairaalan sisätautien yksikköä työpaikkana?

Suosittelisin ehdottomasti. Amanuenssi on arvostettu työyhteisön jäsen, joten apua ja oppia saa niin ylempien vuosikurssien kesäkandeilta, lääkäreiltä kuin hoitajiltakin. Vaasan kaksikielisyys tarjoaa myös hyvän oppimisympäristön, mikäli haluaa tulevaisuudessa käyttää työkielenä myös ruotsia – täällä sitä oppii väkisinkin!

Minkälaisia kokemuksia sinulla on ollut ruotsin kielestä?

Olen aiemmissa työpaikoissani käyttänyt ruotsia säännöllisesti päivittäin, joten perussanasto minulla oli valmiiksi kunnossa. Vaasassa kielitaito ja alan sanasto on parantunut kuitenkin entisestään, vaikka Närpiön murre vielä tuottaakin hieman ongelmia…

Miksi päätit tulla juuri Vaasan sisätautien yksikköön töihin?

Olin täällä helmikuussa hajautetussa opetuksessa ja ihastuin keskussairaalan ilmapiiriin. Lisäksi halusin työskennellä paikassa, jossa pääsen käyttämään runsaasti ruotsia.

Mitkä ovat Vaasan kaupungin parhaimmat puolet sinun mielestäsi?

Vaasan ehdottomasti paras puoli on sen sijainti aivan meren rannalla. Hyvänä kakkosena tulevat Sweet Vaasan kakut!

Mitä mieltä olet Vaasasta ja vaasalaisista?

Vaasa on kaunis kesäkaupunki ja vaasalaiset ystävällisiä ja iloisia ihmisiä. Lenkkimaisemat ovat huikeat oikeastaan huolimatta siitä, missä päin kulkee!

20.6.2017 VKSadmin