Koronavirus (COVID-19)

Kiinassa käynnistyi alkuvuonna uuden koronaviruksen aiheuttama COVID-19 -tartuntatautiepidemia. Virus tarttuu ihmisestä toiseen nykytiedon mukaan pääasiallisesti pisaratartuntana lähikontaktissa. Sairastuneiden oireita ovat olleet muun muassa kuume, yskä ja hengenahdistus.

Lisätietoja THL:n sivuilta:

Ota yhteys oikeaan paikkaan!

  1. Jos haluat yleisesti tietoa koronaviruksesta, katso THL.fi -sivu. Voit myös soittaa yleiseen neuvontapuhelimeen 0295 535 535 tai oman alueesi neuvontapuhelimeen.Valtakunnallinen neuvontapuhelin tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15. Puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.

  2. Jos sinulla on koronaan viittaavia oireita ja tuntemuksia, tee koronavirustaudin oirearvio verkossa Omaolo.fi. Tarvittaessa ota yhteys omaan terveysasemaan puhelimitse virka-aikana.
    Omaolo-palvelu.

  3. Jos sinulla on oireita ja pohdit päivystykseen lähtöä, soita päivystysapuun 116117 tai oman alueesi terveysneuvontaan. Päivystysapu on sairaanhoitopiirien järjestämä sosiaali- ja terveydenhuollon neuvonta- ja ohjauspalvelu.

  4. Jos kyseessä on hätätilanne, soita hätänumeroon 112.

Näin varmistamme, että apua oikeasti tarvitsevat saavat sitä.

Tilannekuva Vaasan sairaanhoitopiirissä 4.8.

Tilanne on Vaasan sairaanhoitopiirissä rauhallinen. Vaasan keskussairaalassa nostetaan nyt normaalia toimintaa, mutta ollaan hyvin varautuneita täysvalmiuteen, mikäli tilanne muuttuu.

Vaasan sairaanhoitopiirissä todetut koronavirustapaukset: 63 (eilen 63)

Otettujen näytteiden kokonaismäärä: 4968 (Huom! Päivitämme luvut arkisin noin klo 11)

Sisältösivu

Ohjeet vierailijoille

14.7.2020redaktion_toimitus

Älä vieraile sairaalassa, jos sinulla edes lievimpiäkään tartuntataudin oireita: yskää, nuhaa, kurkku- tai lihaskipua, kuumetta, haju- tai makuaistin muutoks...

Lue koko artikkeli

Sisältösivu

Tietoa sairaalan toiminnasta korona-aikana

21.4.2020redaktion_toimitus

Täältä löydät tietoa sairaalan toiminnasta korona-aikana. Tiedot Vaasan sairaanhoitopiirin koronatilanteesta löydät  tältä sivulta  ja koronaviruksesta voit...

Lue koko artikkeli

Terveydenhuollon ammattilaisille

Suojainten pukeminen ja riisuminen

27.3.2020Redaktion_Toimitus

Näin puet suojaimet Suojainten pukeminen, 2020 (PDF-tiedosto) Katso hygieniahoitajien tekemä video suojaimien pukemisesta:   Näin riisut suojaimet Suojainten...

Lue koko artikkeli

Ethän tule flunssaisena päivystykseen soittamatta ensin

Keskussairaalassa suuri osa toiminnasta jatkuu normaalisti

Päivystykseen oma vastaanotto hengitystieinfektio-oireisille

Ulkomailta palaava - pysy 14 vuorokautta karanteenia vastaavissa oloissa

Suojaamme potilaan oikeutta yksityisyyteen

Kysymyksiä ja vastauksia koronatilanteessa

Koronavirus-uutisarkisto