Koronavirustartunnat leviävät edelleen kiivaassa tahdissa Pohjanmaalla. Edellisen viikon aikana uusia tapauksia todettiin 187. Suurin osa tartunnoista keskittyy Vaasan ympäristöön. Myös Pietarsaaressa tartuntoja on esiintynyt suuremmissa ryppäissä. Keskiviikkona 8.9. koronaviruksen ilmaantuvuusluku on alueella 199.

Tiistaina kokoontunut Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä kehottaa alueen väestöä edelleen aktiiviseen kasvomaskien käyttöön. Koska virustartuntoja esiintyy runsaasti alueella, on kasvomaskien käyttö tehokas ja tärkeä tapa ehkäistä tartuntojen leviämistä.

Myös koronarokotuksen ottaminen on tärkeä toimi tilanteen parantamiseksi. Ryhmä kannustaa Pohjanmaan alueen väestöä hakeutumaan kotikunnissaan joko ajanvarauksella tapahtuviin koronarokotuksiin tai matalan kynnyksen rokottamistilaisuuksiin, joita järjestetään ja joista tiedotetaan kuntakohtaisesti.

Kasvomaskien käyttösuositus ja etätyösuositus ovat Pohjanmaalla voimassa syyskuun loppuun saakka.

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja THL ovat antaneet 30.8. suosituksia lasten ja nuorten terveysturvallisen harrastustoiminnan järjestämiseen. Ohje on linkitetty myös Vaasan keskussairaalan koronasuosituksista kertovalle verkkosivulle.

Alueella voimassa olevat suositukset  ovat luettavissa Vaasan keskussairaalan verkkosivuilta.

Seuraavan kerran Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä kokoontuu tiistaina 14.9. klo 8.

Pohjanmaan koronatilanteen tunnusluvut kootusti

Epidemian vaihe: Leviämisvaihe

Koronavirustartuntojen määrä yhteensä: 3233 (keskiviikko 8.9.2021)

Alueellinen ilmaantuvuus (14 vrk): 199  (keskiviikko 8.9.2021)

Positiivisten näytteiden osuus (viimeisin viikko, keskiarvo): 5,0 %

Sairaanhoitopiirissä koronaviruksen aiheuttamaan tautiin kuolleet, epidemian alusta alkaen, 7.9.2021: 16 henkilöä.

Kokouksen osallistujat:

Marina Kinnunen, VSHP, pj., Peter Nieminen, VSHP, Juha Salonen, VSHP, Heikki Kaukoranta, Vaasa, Tomas Häyry, Vaasa, Gun Kapténs, Luoto, Jarkko Pirttiperä, K5, Miia Kaartinen, AVI, Tuula Hannila-Handelberg, THL, Karin Kainlauri, THL, Hanna Hattar, tiedotus VSHP, Päivi Berg, siht. VSHP.

Pohjanmaan alueellisen koronakoordinaatioryhmän tehtävä ja kokoonpano

Ryhmän tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa alueellaan toimenpiteitä koronaviruksen aiheuttaman infektion (COVID-19) leviämisen ehkäisemiseksi. Suositus- ja rajoitustoimenpiteiden käyttö edellyttää kokonaisvaltaista arviota, jossa päätöksiä tehdään ja punnitaan epidemiologisten, sosiaalisten ja taloudellisten vaikutusten suhteen sekä suhteessa perusoikeuksiin.

8.9.2021 redaktion_toimitus